Stožer za obranu Rafinerije kod gradonačelnice

mradenovic

Članovi Stožera za obranu i očuvanje radnih mjesta Rafinerije nafte Sisak sastali su se s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i zamjenikom gradonačelnice Vladom Andučićem. Postrojenja u sisačkoj rafineriji krenula su raditi u kolovozu, ali sada stagniraju.Koordinator Stožera Predrag Sekulić istaknuo je kako za razliku od ove godine, za iduću godinu postoji plan prerade za siječanj i veljaču, te svibanj i lipanj, kada bi se prerađivao dio domaće nafte.
„Što će biti u drugoj polovici godine sa sisačkom Rafinerijom, ne zna se. Imamo informaciju kako se sva domaća nafta planira transportirati u riječku rafineriju. Prema našim saznanjima, to neće biti moguće zbog transportnih i drugih ograničenja“, naglašava Sekulić
Članovi Stožera također su napomenuli kako je borba za opstanak sisačke rafinerije i očuvanje radnih mjesta i borba za novo zapošljavanje. Vrlo je bitno imati na umu kako radnici Rafinerije moraju imati specifično tehnološko znanje, koje se u najvećoj mjeri stječe radnim iskustvom te da se u uvjetima kada nema novog zapošljavanja, a stariji radnici odlaze u mirovinu, Rafinerija dodatno oslabljuje.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ovog je puta poduprla nastojanja Stožera, naglasila važnost Rafinerije za Sisak i Hrvatsku, te najavila kako će se narednih dana zajedno sa Stožerom, na razini državnih institucija, pojačano angažirati za opstanak sisačke Rafinerije.

najčitanije