Dječji vrtić Sisak Stari sudjeluje u projektu „The Tower of Expectations“

imp

Sisak Portal Bianco Univerzalno

Dječji vrtić Sisak Stari sudjeluje u međunarodnom projektu „The Tower of Expectations“ u okviru Erasmus + programa.
U idućih nekoliko dana partneri u projektu, a to su predstavnici pet škola iz europskih zemalja (Češka, Italija,Španjolska, Mađarska i Turska) boravit će u Sisku i sudjelovati kaže ravnateljica DV Sisak Stari Tihana Kokanović u raznim programima: „Cilj projekta je razmjena primjera dobre prakse, promicanje kulturne baštine i razvoj inovativosti. Želimo da se kroz nekoliko radionica i predavanja koja će se održati u idućim danima, razmjene iskustva i na neki način poboljša kvaliteta rada.“
Glavni cilj ovog projekta uz poticanje usvajanja novih znanja i vještina je promicanje društvenih i obrazovnih vrijednosti europske kulturne baštine. Iskustva imamo, napominje psihologinja Jelena Dadić, jer je ovaj projekt drugi u nizu koji se provodi u njihovoj ustanovi.
„Ovom prilikom ćemo raditi na dva strateška prioriteta Europske komisije. Jedan je promicanje kompetencija, u ovom slučaju radit će se na emocionalnom opismenjavanju djece i odraslih. Drugi, kako je ovo Europska godina kulturne baštine radit će se na promicanju kulturne baštine. Nakon današnjeg edukacijskog dijela sudionici projekta će odraditi radionice s djecom, kako bi program kasnije mogli primijeniti s djecom u svojim školama.“, rekla je Dadić.
Tako će polaznici naučiti kako usavršiti vještine koje pomažu i djeci i odraslima u funkcioniranju u svakodnevnom životu.

vrtić eraasmus 4 vrtić eraasmus 1 vrtić eraasmus 3

najčitanije