OŠ Viktorovac i Tehnička škola postaju E-škole

imp

Sisak Portal Bianco Univerzalno

Dvije sisačke škole postaju e – škole.

Riječ je OŠ Viktorovac i srednjoj Tehničkoj školi koje su upale u 150 od ukupno prijavljenih 705 škola za sudjelovanje u pilot projektu “E-škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola”.
U prvoj fazi, već na jesen 2015.godine, uključit će se prvih 20 škola, dok će se ostalih 130 uključiti početkom 2016. godine.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
“E-škole” su digitalno zrele škole spojene na ultra-brzi internet, visoko opremljene informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, s informatiziranim procesima poslovanja te učenja i poučavanja. U “E-školama” nastavnici i učenici u svom svakodnevnom radu koriste računala i mobilnu opremu, te obrazovne aplikacije i digitalne nastavne materijale.

Cijeli projekt se provodi do 2022. godine a preostali dio škola, koje sada nisu prošle natječaj, bit će uključene u projekt od 2019.godine. Vrijednost projekta je 300 milijuna kuna.

Od škola s područja naše županije u ovaj projekt upale su i OŠ Mate Lovraka iz Petrinje te dvije kutinske škole. To su Osnoven škole Zvonimira Franka i Mate Lovraka.

najčitanije