Ćorić: „Neću primiti radnike“

imp

261020211635237562.jpeg

Jedan od zahtjeva radnika sisačke Rafinerije tijekom jutrošnjeg prosvjeda je ishoditi primanje kod nadležnih u Vladi, premijera i (ili) resornih ministara kako bi dobili priliku brojkama dokazati manipulaciju kojom se služi Uprava INE i MOL kada govore o gubicima i nerentabilnosti sisačke Rafinerije.
No kako je za Media servis rekao ministar energetike Tomislav Ćorić, to se neće dogoditi. „Neću ih primiti. INA kao naša kompanija koja broji tisuće ljudi ima svoje reprezentativne sindikate. Politikanstvo i strančarenje koje se u ovom slučaju od strane gospodina Sekulića prenijelo na ulicu ja jednostavno ne podržavam. To nije način komunikacije koji podržavam”, rekao je ministar.
Ćorić napominje da bi Predrag Sekulić, iako je koordinator Stožera za obranu rafinerije, svoja promišljanja o toj temi trebao iznijeti kroz MOST-ove zastupnike jer je i sam član MOST-a. A o zahtjevu Gradskog vijeća Grada Siska Vladi za povlačenjem Zakona o privatizaciji INA-e čije se izmjene nalaze u e-savjetovanju, ministar je rekao: „Nema smisla i Zakon o privatizaciji, odnosno izmjene i dopune Zakona o privatizaciji INA-e se neće povući iz e-savjetovanja“, rekao je ministar Ćorić za Media servis.

foto – Vlada RH

najčitanije