Na Zagrebačkoj niče privremeno stambeno naselje „Zeleni brijeg“

imp

Kućice Zagrebačka Ulica 6

Na Zagrebačkoj cesti, u blizini Odranskog mosta u tijeku je postavljanje privremenog stambenog naselja “Zeleni brijeg” u koje će biti smješteni oni koji nemaju pravo na obnovu.

 

Što se tamo radi pitali smo Domagoja Orlića, državnog tajnika u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ovdje u Komunalnoj zoni u Zagrebačkoj ulici Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao investitor, provodi projekt gradnje mini stambenog naselja s 22 kuće, svaka površine 35m2. U ovom trenu su sve kuće postavljene, završeni su i komunalni priključci na te kuće, trenutno se uređuje okoliš i vjerujem da će to naselje biti završeno do kraja veljače. U njemu planiramo smjestiti naše sugrađane koji nemaju pravo na obnovu. Tu je riječ o ljudima koji nisu bili vlasnici nekretnina u kojima su živjeli prije potresa, a trenutno se nalaze u modularnim zgradama u Cvetkovićevoj i Fistrovićevoj ulici.“, naseljima u Cvetkovićevoj i Fistrovićevoj ulici.“, rekao je Domagoj Orlić.

 

Isto takvo naselje, za ljude koji nemaju pravo na obnovu, gradit će se i na području Petrinje.

Foto: Sisak portal