Županijska oporba o sumnjama u nove nezakonite aktivnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji

imp

Prošlog tjedna policijski su službenici iz prostorija Sisačko-moslavačke županije oduzeli računalo i mobilni aparat jednog djelatnika županijske uprave, donosi Večernji te piše kako se provode istražne radnje zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljene upotrebe osobnih podataka, a iza toga se skriva sumnja u neovlašteni nadzor elektroničke pošte nekolicine zaposlenika Županije.
Na te radnje upozorila je danas na tiskovnoj konferencija oporba u Skuštini Sisačko-moslavačke županije. „Činjenica neovlaštenog nadzora nekih zaposlenika upućuje ne samo na nezakonito ponašanje nego i na zaključak da su u županijskoj upravi poremećeni međusobni odnosi te da postoji nepovjerenje. Ovakvim postupanjem ti se odnosi dodatno pogoršavaju, unosi se strah i vreši pritisak na zaposlenike te izravno dovodi u pitanje ostvarivanje funkcija županijske uprave.“ -kaže Milan Brigljević predsjednik županijskog Mosta, dodajući kako traži da se po ovom pitanju očituje Župan kao odgovorna osoba.“ Najmanje što u ovakvoj situaciji očekuju naši građani i birači jest da se očituje Župan kao odgovorna osoba, koji je poslodavac i nalogodavac zaposlenicima u županijskoj upravi te da objasni motive i razloge. Da li je njegov djelatnik za informatiku to činio po svojoj volji ili po nalogu? Ako je to činio po svojoj volji kada će Župan pokrenuti stegovni postupak? Ako je činio to po nalogu, tko je taj nalog dao i zbog čega, odnosno ako postoje razlozi, javnost mora biti s njima upoznata jer Županija nije županovo privatno leno. Također, ako postojke razlozi, postoji zakonski okvir i institucije koje se bave ovim problemima.“- ističe Brigljević.
Oporbeni klubovi vijećnika u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije, (MOST, HSP-HSS, SDP i SDA) podsjetili su da su već do sada reagirali na neke nepravilosti u Županiji – „Prijavili smo župana za kupovinu vijećnika, odnosno za političku korupciju, skrenuli smo pozornost na čudne, da ne kažemo nakaradne odluke koje je izglasala većina u Županijskoj skupštini, na krajnje neodgovorno trošenje javnog novca i ponašanje prema ugledu Županije i Republike Hrvatske. Kao što znate, župan i njegova pratnja nedavno su zakasnili na avion za Albaniju i zbog toga propustili dogovoreni sastanak s albanskim dužnosnicima, a onda su ponovno, drugi puta kupovali avionske karte za isto putovanje i nisu obavili dogovorene sastanke. Nakon svega, pitamo se idemo li prema društvu gdje će politička korupcija i neodgovornost prema građanima biti normalna pojava, a privatnost, sloboda uvjerenja i izražavanje potpuno zabranjeni“, zaključio je Brigljević.
Iz PU sisačko-moslavačke su nam potvrdili istražne radnje-“Policija provodi određene izvide, oni su u tijeku, tajni su i ja vam u ovom trenutku ne mogu više reći.”- kaže glasnogovornica Iva Dvorski.

najčitanije