Zavod za hitnu medicinu dobio nova vozila za prijevoz pokretnih pacijenata

nn

261020211635258597.jpeg

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije bogatiji je za dva vozila za prijevoz pokretnih pacijenata za potrebe naše županije. Jedno vozilo dodijeljeno je Kutini i pokrivat će Novsku, Kutinu i Popovaču dok drugo ostaje u Sisku i pokrivat će potrebe prijevoza za Hrvatsku Kostajnicu, Dvor i Petrinju, a vozila su kupljena iz decentraliziranih sredstava koje je osigurala Županija.
“To su posebna kombi vozila za osam putnika plus vozač, dakle za 9 ljudi i zamjenit će barem dva standardna sanitetska vozila koja smo mi do sad koristili za Zagreb. Dakle ova dva vozila će zamijeniti četiri vozila koje smo do sad koristili. To su nova vozila putničkog tipa, komforno opremljena sa svim dodacima i produženom karoserijom, tako da otraga stanu još i kolica i hodalice, što naši pacijenti koji su slabije pokretni ali mogu sjediti, uglavnom imaju kod sebe”, opisao je nova vozila Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Ukupna vrijednost vozila je oko 450 000 kn, ali je jedan dio novca ušteđen nabavkom tzv. „salonskih vozila“.

Ključeve novih vozila vozačima je danas u prostoru Zavoda za hitnu medicinu predao župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je naglasio da su ova dva vozila velika ušteda za zdravstvo, no da i dalje rade na unaprijeđenu sanitetskog ali i hitnog prijevoza pacijenata, pa bi već sljedeće godine u ove svrhe trebao biti korišten električni automobil. Također, osim ulaganja u Zavod za hitnu medicinu, potrebno je, istaknuo je župan, ulagati u zdravstvo generalno.
“Što se tiče ulaganja u zdravstvo, puno je uloženo, i u vozila i u određenu opremu, a evo imao sam priliku prije par dana na naš bor koji sam ja nazvao “bor vrijedan preko 250 milijuna kuna” okačiti još dvije kuglice – jednu u vrijednosti od 58 milijuna, a drugu u vrijednosti 28 miljuna kuna. Dakle, 86 milijuna kuna će uskoro doći u županiju vezano za izgradnju Središnjeg paviljona Opće bolnice dr. Ivo Pedišić”, rekao je župan Ivo Žinić.

najčitanije