Ivan Celjak preuzeo dužnost župana, najavio analizu financija

imp

251020211635198785.jpeg

Simboličnom primopredajom dužnosti, Ivan Celjak preuzeo je danas vođenje županije od Ive Žinića.
Uz temeljne županijske dokumente, Žinić je novom županu predao i informacije o svim započetim projektima, izvješća županijskih projekata te “proračun u malom”. Žinić se osvrnuo i na sve ostvarene projekte u njegovom 6 i pol godina dugom mandatu.
„ Mogu vam reći da zadnjih godinu i nešto mjeseci nije bilo jednostavno voditi županiju. Cijelu Hrvatsku, ali i cijeli svijet pandemija koronavirusa zaustavila je u razvoju, pa tako i nas u planiranju nekih projekata. Dodatno je to još otežao i katastrofalan potres koji se dogodio u prosincu prošle godine. To je samo težalo provođenje nekih projekata. Dovršili smo neke naslijeđene projekte – Dom za starije osobe u Glini, Osnovnu školu Zorke Sever u Popovači, Obrtničke škole, poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj, te na kraju Središnji paviljon sisačke Opće bolnice. Pripremljeni su i novi projekti, a najveći svakako je Regionalni centar kompetentnosti u Lađarskoj u Sisku, vrijednosti 125 milijuna kuna.“, rekao je Žinić te dodao kako je na raspolaganju novoj županijskoj vlasti te je zahvalio svim suradnicima.

primopredaja 5 primopredaja 4
Novi je župan Ivan Celjak, nakon primopredaje najavio analizu financija i projekata: „Obavili smo formalnu primopredaju i krećemo odmah na posao. Sazvali smo kolegij pročelnika. Od njega ćemo tražiti detaljnu analizu financijskog stanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, detaljnu analizu stanja projekata jer nas posebno zanimaju projekti u tijeku i planirani projekti da vidimo koje su obveze županije u realizaciji tih projekata. Također ćemo tražiti i detaljnu analizu radnih procesa u cilju poboljšanja učinkovitosti rada svakog službenika i namještenika.”
Upravo će ta analiza, dodaje Celjak, biti temelj za reorganizaciju.
„U prvom redu planiramo utemeljiti jednu ustrojstvenu jedinicu u kojoj će službenici županije biti na raspolaganju svim fizičkim i pravnim osobama s potresom pogođenog područja”, rekao je Celjak.

primopredaja 8 primopredaja 3
Na pitanje novinara planira li i nadalje ostati u politici, bivši župan Žinić je odgovorio kako će se “najprije malo odmoriti od politike, a vrijeme će pokazati kako će se stvari nadalje razvijati. Nisam bacio koplje u trnje, pa ću nastaviti rad za opće dobro”.
Komentirajući postupak obnove rekao je kako će on biti složen i dugotrajan, te kako brzih rješenja neće biti. Ujedno je izrazio rezervu prema smještaju stradalnika u kontejnere jer, po njegovom mišljenju, to nije dobro trajnije rješenje. Drži kako bi bilo dobro donijeti novi zakon o demografskoj obnovi i revitalizaciji stradalog područja.

najčitanije