Ivo Žinić istupio iz HDZ-a, na izbore ide kao nezavisni kandidat

nn

251020211635199908.jpeg

Nakon 30 godina članstva, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić s današnjim danom napušta Hrvatsku demokratsku zajednicu, objavio je Žinić u priopćenju medijima.

„Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i naših stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak našega kraja podsjećaju me na jedan sustav protiv kojeg smo se nekada borili“, istaknuo je Žinić.

„Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije. I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro. Ne izlazim iz HDZ zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u. Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku“, naveo je Žinić.

Ovime su i potvrđene glasine kako će Ivo Žinić na izbore izaći kao nezavisni kandidat, prenosi Večernji list.

najčitanije