GO HDZ: Otkriveno da je gradska tvrtka imala ugovore s tvrtkom gdje je gorio otpad

Fotografija 1

Predsjednik GO HDZ Sisak, Tomislav Kralj javnosti je danas predočio dokumente iz kojih je vidljivo kako gradonačelnica Ikić Baniček opet nije govorila istinu kad je rekla da nema ugovora s tvrtkom Royal Media.

Iz Ugovora koji su pokazani novinarima razvidno je da je gradska tvrtka Gospodarenje otpadom Sisak u kojem je Kristina Ikić Baniček jedini član skupštine trgovačkog društva, imalo ugovore s tvrtkom Royal Media d.o.o.  Ugovori su bili za najam hale u kojoj se zbio požar prije samo 3 mjeseca u Sisku, i to u mjesečnom iznosu preko 37 000 kuna s PDV-om, plus 1375 kuna s PDV-om za svaku tonu zbrinutog otpada.

Zašto je sisačka gradonačelnica zanijekala postojanje suradnje i zašto se nije uopće oglašavala o požaru osim sramotne izjave da neka Siščani tih dana piju dosta vode? Siščani su danima udisali gusti crni dim, nisu smjeli otvarati prozore.

Kralj koji je javno na Gradskom vijeću tražio ugovore i informacije o zbrinjavanju otpada u Sisku, istaknuo je: „Sisak je taoc Ikić Baničeka, od grada nam rade smećograd. Ne zna se s kime, pod kojim uvjetima je dozvoljeno poslovanje s otpadom u Sisku. Djecu se naziva „Gamadi“, „invalidima idiotima“, tjera ih se  iz dvorane koju otplaćuju njihovi roditelji.

 

Zadnji sramotan čin je uzimanje novaca od djece za preglede u klubu čiju upravu postavlja Ikić Baniček. I tu su uhvaćeni u laži. Pregledi su bili besplatni na nacionalnoj razini. Sad kad su roditelji dignuli glas zašto je uzimano 100 kn po djetetu, slučaj se zataškava. – istaknuo je Kralj, koji je i predsjednik kluba vijećnika u Gradskom vijeću i nadodao: „Vidjelo se kako su i vijećnici SDP-a i suradnici imali povjerenja u rad Ikić Baniček, naime prvi put u povijesti Siska, izvješće o radu gradonačelnice nije prošlo. Rezultati rada su joj ravni 0.

Grad Sisak je dobio sredstva od Vlade RH, 45 milijuna kuna, a u dvije godine Grad Sisak nije napravio apsolutno ništa po pitanju obnove. Ikić Baniček ne obnavlja ništa u nadležnosti Grada Siska, niti zgradu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak, zgradu škole u Galdovu, zgradu uprave u Rimskoj, ne obnavlja ni stari most ni most Crnac, ne obnavlja ni Kristalnu kocku vedrine, ni Stari Grad, ni prostor knjižnice, ni prostor muzeja. Gradonačelnica nije sposobna u dvije godine pokrenuti obnovu svojih zgrada, ali je za danas organizirala sjednicu Gradskog vijeća s koje drugima docira i politizira kako treba voditi obnovu.“

Jedina gradilišta u Sisku koja su otvorena su ona koja ima Sisačko-moslavačka županija i Vlada Republike Hrvatske, i Kristina Ikić Baniček za Sisak je postala potpuno nebitna. Gradonačelnica koja Sisak razvija kao smećograd i gdje su djeca nazivana gamadima i invalidima idiotima, apsolutno je izgubila svrhu.

 

najčitanije