Uvode se nove mjere, ograničavaju se okupljanja, neki se objekti potpuno zatvaraju

imp

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2958 novih slučajeva zaraze virusom SARS-Co2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 18193. Među njima su 1992 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 217 pacijenata. Preminulo je 57 osoba.

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije je ocijenio da nismo ostvarili pad koji je nužan za rasterećenje bolničkog sustava, pa se donose nove mjere.
„Ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 osoba, na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni najviše 25 osoba, ograničenje privatnih svečanosti na 10 osoba. Obustava rada ugostiteljskih objekata vrste noćni klub, noćni bar i disko bar, ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata kojima nije obustavljen rad, do 22.00 sata.
Ugostiteljski objekti i trgovine morat će isticati obavijest o maksimalnom broju kupaca. Zabranjuje se prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 ujutro. Ostala okupljanja poput kina, kazališta, sjednica ograničena su na veličinu prostora, za svaku osobu najmanje 4 četvorna metra, sukladno reporukama HZJZ-a.“, rekao je načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Nove mjere uvode se u ponoć i trajat će do 15. prosinca.

najčitanije