Ministar Božinović najavio popuštanje epidemioloških mjera

imp

Epidemiološka slika u Hrvatskoj se popravlja, no epidemiolozi i dalje govore da treba biti oprezan jer unatoč manjem broju oboljelih kažu korona nije nestala.

 

Zbog sve manjeg broja novih slučajeva Nacionalni stožer razmišlja o popuštanju određenih epidemioloških mjera. Iako su najvažnije odluke Stožera koje se odnose na ograničavanje okupljanja, prelaske državne granice, organizaciju rada trgovina i javnoga prijevoza, te obavezno korištenje maski za lice na snazi do kraja ožujka, realno je, kaže načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović, da će se već idućeg tjedna neke od tih mjera ublažiti.

 

„Realno je da će se već idući tjedan neke od ovih mjera ublaže. Stožer će do kraja tjedna razmotriti sve pristigle prijedloge i početkom idućeg tjedna, ako se nastavi pozitivan trend razvoja epidemiološke situacije, vjerojatno dodatno ublažiti neke mjere koje se odnose na ograničavanje okupljanja i obavljanje pojedinih gospodarskih djelatnosti.“, rekao je na jučerašnjoj sjednici Vlade ministar Božinović.

 

U posljednja 24 sata na području naše županije zabilježeno je 99 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše ih je u Sisku, njih 35.
Na području Petrinje evidentirano je 25 novooboljelih, 13 u Kutini, 8 u Popovači, 7 u Novskoj, 4 u Topuskom, 3 u Sunji i jedan novi slučaj u Hrvatskoj Kostajnici.

 

Svi koji se žele cijepiti protiv Covida 19 mogu to svakodnevno u prostorijama županijskog Zavoda za javno zdravstvo od 15 do 17 sati.
Stanovnici Dvora danas se mogu cijepiti od 10 do 13 sati, a svi koji se zateknu u Sisku u subotu mogu to učiniti u Strukovnoj školi od 9 do 11 sati.
Na raspolaganju su sve vrste cjepiva.

 

Foto – Ravnateljstvo civilne zaštite RH

najčitanije