Novo na hrvatskoj gastro sceni - Food Styling and Smartphone Photography

imp

Fotografija Hrane

Profesionalna edukacija Food Styling and Smartphone Photography novi je predmet i sastavni dio programa Kulinarstvo i Slastičarstvo na Kulinarskom Institutu Kul IN, a polaznicima programa, i svim zainteresiranim, bit će izvrsna polazišna točka u sferi fotografiranja i stiliziranja hrane.

 

Polaznici Kul IN programa naučit će tehnike i trikove fotografiranja mobitelom, postavke kamere, editiranje fotografija u aplikacijama i upoznati pravila osvjetljenja i osnovnu opremu koja se može koristiti na dnevnoj bazi. Poseban fokus stavit će se na aranžiranje hrane, postavljanje scene kroz teksture, sjene i kontraste, a naglasit će se i važnost storytellinga u kreiranju (fotografija) hrane koja će privući poglede.

 

Profesionalnu edukaciju, odnosno novi predmet, voditi će Kul IN-ova alumna Vedrana Barišić Burazin koja je, pored iskustva rada u hotelima s pet zvjezdica, razvijala svoj posao i završila brojne svjetske fotografske tečajeve uključujući poznatu Foodtography School kod Sarah Crawford i otad skupila zavidnu bazu suradnika i klijenata.

 

Od 8.3.2023. do 11.3.2023. po prvi put održat će se profesionalna edukacija na temu Food Styling and Smartphone Photography za Kul IN polaznike i goste.
Predavanje će odsad biti redovan dio programa Kulinarstva i Slastičarstva na Kulinarskom Institutu Kul IN. To je prva profesionalna edukacija koji objedinjuje aranžiranje i stiliziranje hrane i fotografiju, a fokusira se na fotografiranje pametnim telefonima, a ne profesionalnim fotoaparatima.

 

 

Što će polaznici naučiti?

Fotografije nam pomažu da svoju priču podijelimo sa zajednicom. Tijekom predavanja polaznici Kul IN programa naučit će tehnike i trikove fotografiranja mobitelom, postavke kamere, editiranje fotografija u aplikacijama i upoznati pravila osvjetljenja i osnovnu opremu koja se može koristiti na dnevnoj bazi. Poseban fokus stavit će se na aranžiranje hrane, postavljanje scene kroz teksture, sjene i kontraste, a naglasit će se i važnost storytellinga u kreiranju (fotografija) hrane koja će privući poglede.

 

 

Foto – Kulinarski institut KUL IN

najčitanije