Next generation chef na masterclassu u Kul IN-u

imp

261020211635235021.jpeg

Manifestacija NEXT GENERATION CHEF, zajednička je inicijativa Kulinarskog Instituta Kul IN i poznate talijanske kulinarske akademije ALMA, La Scuola Internazionale di Cucina Italiana koja ima za cilj promociju nove generacije kuhara i chefova koji svojim idejama i radom pomiču granice gastronomije.
Glavni masterclass održat će se u utorak, 16. travnja 2019., u 18 sati u Kulinarskom Institutu Kul IN. Na njemu će se predstaviti Chef Pireo di Turi koji iza sebe ima iskustvo rada u svjetski poznatim talijanskim restoranima poput Cracco, zatim restoranima hotela Bauer u Veneciji, hotela Eden u Rimu i brojnim drugima. Di Turi je i stalni predavač akademije ALMA, gdje ima priliku svoja znanja i kreativnu viziju gastronomije prenositi polaznicima iz cijelog svijeta.
U sklopu MASTERCLASSA: GASTRONOMIJA MORA chef Di Turi predstavit će suvremenu inačicu proslavljene talijanske kuhinje, bazirajući se pritom na svoje naslijeđe, regiju na jugu Italije, Pugliu te grad na sjeveru u kojemu je odrastao, Trst.
U srijedu, 17. travnja 2019., u 15 sati, mladi kuhar Krešimir Oblak pripremit će masterclass također na temu: Gastronomija mora. Krešimir se upravo vratio sa stažiranja u poznatom Michelinovom restoranu Borgo Santo Pietro u Firenci, a nastavlja svoju daljnju karijeru kao chef de partie u istoimenom deluxe resortu.

Krešimir Oblak
CHEF PIERO DI TURI rođen je 1973. u Trstu u obitelji iz regije Puglia, Piero di Turi u svakome pogledu utjelovljuje pojam kuhara. Odrastao je promatrajući baku kako se svake nedjelje ustaje rano ne bi li cijeloj obitelji pripremila ručak. No ono što je Piera fasciniralo i više od izuzetno ukusne hrane njegove bake, bilo je njeno ponašanje tijekom objeda. Motrila bi i bila tiha te bi se osmjehnula tek u trenucima kada bi vidjela da netko uživa u jelu koje je pripremila.

Chef Di Turi
Di Turi ima urođeni talent koji se prvenstveno razotkriva kroz intuiciju, a zatim kroz tehniku. Nakon što je shvatio glavnu ulogu chefa, a to je stvarati užitak kod ljudi, prihvatio je još jedno načelo: snagu zajedništva. Njegov dolazak u hotel Eden u Rimu, gdje je radio kao junior sous chef, bila je prekretnica. Antonio Guida, Nino di Costanzo, Michele Gioia, Daniele Usaii Giovanni Ciresa brzo su postali njegova proširena obitelj s kojom je ostvario trajnu vezu. Timski duh, međusobno poštivanje, povjerenje među kolegama otvorilo je vrata chefu di Turiju u poznati milanski restoran Cracco. Nakon Cracca se seli u London,a iz Londona u Veneciju u Bauer hotel.Di Turi je trenutno stalni predavač akademije ALMA, gdje ima priliku svoja znanja i kreativnu viziju gastronomije prenositi polaznicima iz cijelog svijeta.

najčitanije