Talijanska spiza večeras u Kulinarskom institutu

mradenovic

261020211635239353.jpeg

Međunarodni tjedan talijanske gastronomije,  svečanost je koja se istovremeno održava u više od sto zemalja svijeta. Zajedničko slavlje i promocija talijanske kuhinje, vina, slastica te ostalih vrhunskih proizvoda gurmanske Italije rezultirala je brojnim izložbama, degustacijama, kulinarskim showovima i predstavljanjima najnovijih gastronomskih trendova ove svjetske kulinarske prijestolnice.

Istaknuti chef Andrea Ruisi predstavnik je nove generacije talijanskih kuhara. U sklopu Međunarodnog tjedna talijanske gastronomije kojega je Kulinarski Institut Kul IN već drugu godinu za redom domaćin, predstavit će klasičnu i suvremenu interpretaciju sicilijanskih jela i slastica. Tijekom kulinarskog showa ‘Traditions taken to next level’, chef Ruisi uz pripremu jela održat će predavanje o talijanskoj tjestenini. Kulinarsko nasljeđe i tradicija Sicilije ostavilo je velikog traga na talijansku gastronomiju. Sicilija je poznata po vrhunskim namirnicama te kulinarskoj fuziji Mediterana, Italije, arapskih zemalja i sjevera Afrike.

Kulinarski show počinje večeras, 20.studenog od 18 sati, u Kulinarskom institutu u Capraškoj ulici 12.

najčitanije