Besplatna radionica ''Održiva gastronomija'' u Kulinarskom Institutu Kul IN

ibb

261020211635243250.jpeg

U sklopu ljetnog ciklusa radionica Kul IN nastavlja s predstavljanjem najrecentnijih trendova u gastronomiji, a ovoga tjedna na rasporedu je primjena održive gastronomije u kućanstvu.

Odbacivanje viškova i još uvijek iskoristivih ostataka hrane aktualna je tema vremena u kojemu biootpad predstavlja problem s tendencijom sve većeg rasta. Održivost u kuhinji jedan je od najjednostavnijih koraka prema ekološkoj osviještenosti pojedinca, koja direktno utječe na povećanje kvalitete kuhanja i smanjenje troškova kućanstva ili restorana. Upravo je to light motiv radionice ”Održiva gastronomija” koja će se održati u Kulinarskom Institutu Kul IN (Capraška ulica 12, Sisak) u petak 6. srpnja, od 16 do 20 sati.

Radionica ”Održiva gastronomija” prezentirat će najjednostavnije korake koji pozitivno utječu na kućanstvo ili restoran, a koji se mogu poduzeti odmah:  kako kupovati namirnice na tržnici, kako čuvati hranu i prerađivati organske ostatke prvi su koraci ka smanjenju kuhinjskih ostataka, a ujedno i teme radionice koja će polaznike, između ostalog, provesti kroz sljedeće segmente održive gastronomije:

  • ekologija u prehrani (od polja do stola i od stola do polja)
  • priprema jela od ribe, piletine i povrća
  • prerada ostataka od jela (oguline od povrća, kosti, ostaci mesa i dr.)
  • prerada krutih ostataka u svrhu kompostiranja

Radionica će se odvijati kroz demo prezentacije uz aktivan rad polaznika te serviranje i degustaciju pripremljenih jela.

Radionica je besplatna i otvorena za javnost. S obzirom na ograničen broj sudionika, mjesto treba rezervirati  prijavom na email info@kulinst.com ili na broj telefona 044/538 880.

najčitanije