Igor Ahmetović novi predsjednik županijskog ogranka HND-a

nn

261020211635236452.jpeg

Igor Ahmetović, novinar HRT-a, sljedeće četiri godine obnašat će dužnost predsjednika HND-a ogranka Sisačko-moslavačke županije. Jednoglasna je ovo odluka članova HND- SMŽ, donesena na Izbornoj skupštini održanoj u Sisku, u ponedjeljak, 25. veljače 2019.

Izboru novog predsjednika prethodilo je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za protekle četiri godine mandata dosadašnjeg saziva. Sva izvješća članovi skupštine jednoglasno su prihvatili i potvrdili kako je ovaj ogranak jedan od aktivnijih. Od velikog broja aktivnosti odrađenih samo u protekle četiri godine, posebno se ističe izdavanje Leksikona novinarstva 1945-2016 godine.

Također, krajem prošle godine pripremljeni su projekti koji će biti realizirani u ovoj godini, a jedan od njih je i izdavanje dopunjenog izdanja Leksikona novinarstva. Prvi sljedeći projekt je pak na rasporedu u petak, 29. ožujka, a riječ je o projektu pod nazivom „Baština Banovine u očima novinara“. Projekt, u koji se uključio i Zbor turističkih novinara HND-a i Zbor novinara za okoliš, obuhvaća posjet i razgled Topuskog, Gline i Petrinje, te izložbu u Interpretacijskom centru Baštine Banovine, a bit će održan i tradicionalni Novinarski bal na kojem će biti dodjeljene godišnje nagrade struke i jubilarne nagrade.

Dodajmo da je na jučerašnjoj skupštini za zamjenika predsjednika jednoglasno izabran Ivan Gračaković, kojem je dano i povjerenje da bude član skpštine HND-a. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Jasmina Grgurić, Karmen Valenta, Danijel Prerad i Zdravko Strižić, koji će pripremiti i Natječaj za dodjelu godišnjih nagrada struke.

najčitanije