Društvo Doro započelo s provedbom projekta „Doro i osobni asistenti u fazi III”

imp

251020211635198086.jpeg

Društvo Doro započelo je s provedbom projekta „Doro i osobni asistenti u fazi III” financiranim kroz Europski socijalni fond Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 kroz Poziv ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III”.
Cilj projekta „Doro i osobni asistenti u fazi III“ jest omogućiti socijalno uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba sa intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima pružanjem usluge osobne asistencije na sisačkom području.
Za osam osoba s invaliditetom osigurat će se pružanje usluge osobne asistencije kroz 20 mjeseci kroz zapošljavanje osam osobnih asistenata, koji će unaprijediti kvalitetu njihova života i socijalnu uključenost.

Natječaj je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijednost projekta je 1.276.440,00 kuna i sufinanciran je od Europske unije- ESF u stopostotnom iznosu.
Vrijeme provođenja projekta je 20 mjeseci i to od 3.svibnja 2021 do 3.siječnja.2023 godine. Partner u projektu je Udruga “KAS” Sisak.

društvo doro 3 društvo doro 1

O Društvu Doro
Društvo Doro osnovano je 2009. godine s ciljem pomoći duševnim bolesnicima osobama s invaliditetom, ranjivim skupinama i ovisnicima, ima 22 zaposlenih koji brinu o 81-om korisniku.
Društvo trenutno provodi još dva projekta „Ispunjena želja“ u okviru Poziva „Zaželi“ te „ Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata” kroz Poziv ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II”.
Od 2009. godine, proveli su nekoliko projekta odobrenih od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatske Elektroprivrede, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska itd. Provedeni projekti i radionice u organizaciji Društva Doro: „Ovisnosti i mladi“, „Što je stres“, „Depresija“, „Zašto mladi piju“, „Kardiovaskularne bolesti“, „Opremanje Kuće DORO“, „Radionice za samce“ i  „Pomoć u kući“. Članovi Društva Doro sudjelovali su na raznim radionicama te obilježavali značajne datume. Organizirali su nekoliko okruglih stolova te radionica kao i prikupljanje i podjelu poklona za osobe u potrebi.

najčitanije