Podjelom uvjerenja završena edukacija za osobne asistente

imp

Uosi Smz Osobni Asistenti

U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i u suradnji s Učilištem Magistra-Ustanovom za obrazovanje odraslih iz Zagreba 15 osobnih asistenata zaposlenih kroz projekt UOSI SMŽ tijekom listopada i studenog prošle godine sudjelovali su u programu osposobljavanja za zanimanje – osobni asistent za osobe s invaliditetom.

 

Edukacija je provedena u sklopu projekta pod nazivom „Asistent-pomoć i podrška“, Europskog socijalnog fonda-Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. – „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom – Faza III, kojeg UOSI SMŽ provodi u razdoblju od 1.svibnja.2021. do 1. studenoga.2022. godine.

 

Na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici u utorak, 22.veljače 2022. godine održano je svečano uručenje Uvjerenja o osposobljavanju, a voditeljica edukacije dr.sc. Daša Poredoš Lavor je polaznicima osobno uručila Uvjerenja osposobljenosti za osobne asistente za osobe s invaliditetom koji su nakon 60 nastavnih sati uspješno položili završni ispit koji je provelo Učilište Magistra-Ustanova za obrazovanje odraslih iz Zagreba.

najčitanije