Završio projekt „Doro i osobni asistenti u fazi III“

imp

Završnom konferencijom predstavljeni su rezultati projekta „Doro i osobni asistenti u fazi III“.

društvo doro 5

Cilj projekta “Doro i osobni asistenti u fazi III” bio je omogućiti socijalno uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima pružanjem usluge osobne asistencije na sisačkom području.

društvo doro 4

„Osobni asistenti su svojim radom poboljšali kvalitetu života korisnika, pružajući im pomoć u pripremi i konzumaciji obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brinuli o higijeni, pružali pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć pri kućanskima proslovima, odlazili po lijekove u banku, poštu, kupovinu itd. kao i druženje i šetnja što je doprinijelo njihovim uključivanjem u društveni život.
Ciljana skupina projekta “Doro i osobni asistenti u fazi III” bila su 8 korisnika no kroz provedbu pružila se usluga asistencije za 10 korisnika U projektu je bilo zaposleno i 8 osobnih asistenata, projektnoga asistenta te voditelja projekta na 20 mjeseci.“, rekao je o projektnim aktivnostima voditelj projekta Patrik Podnar.

društvo doro 3

Natječaj je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijednost projekta je 1.276.440,00 kuna i sufinanciran je od Europske unije- ESF u stopostotnom iznosu. Vrijeme provođenja projekta je 20 mjeseci, do 3.siječnja.2023 godine. Partner u projektu je Udruga “KAS” Sisak.

društvo doro 2

 

Foto – Društvo Doro

najčitanije