Viceprvaci iz Siska

imp

261020211635281344.jpeg

U Čakovcu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske za u juniorskim i seniorskim kategorijama disciplina serijska zračna puška. Iz streljačkog kluba nastupilo je u oba dana 12 natjecatelja koji su imali ispunjene norme.

U subotu 28.03. gađali su juniori i juniorke. Iako su obje ekipe bile sastavljene od kadeta i juniora, rezultati uopće nisu bili loši. Naprotiv, juniorke u sastavu Nikolina Knežić, Matea Pavlenić i Silvija Kiš su osvojile naslov ekipnih viceprvakinja Hrvatske! Posebno treba pohvaliti mladu Nikolinu koja je, iako još kadetkinja, osvojila 10. mjesto pojedinačno i samo su ju dva kruga dijelila od finala prvenstva.
U ekipi juniora su bila čak dva kadeta, Antonio Lovrenović i Vilim Balent i tek jedan pravi junior, Hrvoje Orlić. Tako da se od njih i nije očekivao neki visoki rezultat. Prvenstvo su završili na 9. mjestu.
Nedjelja 29.03. je imala veća očekivanja. Klupske seniorke su branile srebro od prošlogodišnjeg prvenstva i to odradile točno onako kako se od njih očekivalo. Iako ove godine nijedna nije ušla u finale, rasporedom od 9. do 12. mjesta pokazale su da je dovoljno rutinski odraditi meč da bi ekipni rezultat bio uspješan. Za ekipu su gađale Marina Mačković, Ivana Medved i Nataša Acs i uspješno su obranile lanjsko srebro!
Seniori nisu ekipno bili posebno uspješni, ne zato što nisu bili dobro pripremljeni, nego se opet dogodio peh s jednom puškom. Siniša Lovrenović je meč počeo sasvim zadovoljavajuće, ali je u trećoj seriji došlo do većeg kvara i do odustajanja u 35 hitcu. Dragan Krnjajić je za svoje prvo državno odradio sasvim pristojnih 350 krugova, dok je Tihomir Ilijević pogodio 369 krugova u osnovnom meču i kao 6. ušao u finale. U finalu je pao za jedno mjesto i završio kao 7. u državi.

najčitanije