Nova odličja za sisačke streljaše

Ekipa Lige Szp Ilijević, Kušan, Šaban

U Čakovcu je 5. ožujka 2023. godine održano posljednje kolo lige serijskom zračnom puškom. Sisački streljački klub je imao tri ekipe koje su se borile za pehare. Najmlađa, ekipa kadetkinja, iako su dvije članice ekipe počele trenirati tek ove sezone, ostvarila je odlično 4. mjesto sa 545 krugova. U ekipi su gađale Tara Branković, Franka Šaban i Daria Detković. Nevjerojatnih 188 krugova pogodila je Tara i tim rezultatom najavila da će klub i nakon Tee Ilijević i Zoje Šaban (kadetske prvakinje) imati ozbiljnu natjecateljicu za naslov. Daria Detković je pogodila 179 krugova čime je popravila svoj osobni rekord za dva kruga i osigurala si mjesto u ekipi kadetkinja. Franka Šaban je pogodila 178 krugova, što je nešto niži rezultat od očekivanog, ali sigurni smo da je Franka izvukla pouke iz ovog meča i da se takvi propusti više neće događati, napominju u klubu.

Prave zvijezde su bile juniorke. Ekipa u sastavu Tea Ilijević, Zoja Šaban i Lorena Kušan kao da je predodređena za uspjeh. Ovog puta je Zoja imala najbolji rezultat. Čak 369 krugova bilo je dovoljno za najbolji rezultat posljednjeg kola, dok je Tea sa 364 imala drugi rezultat kola. Ipak u ukupnom zbroju, Tea Ilijević pojedinačno je osvojila zlatnu, dok je Zoja osvojila brončanu medalju. Lorena Kušan je sa 335 krugova pristojno pratila ekipu koja je sa 1068 krugova napravila najbolji rezultat kola, ali je u ukupnom poretku osvojila drugo mjesto sa 10 od mogućih 12 bodova.

Ekipa seniora je također uspjela osvojiti srebro sa 1026 krugova i 16 bodova. U ekipi su nastupili Siniša Lovrenović, Tihomir Ilijević i Gjorgji Arsoski. Pojedinačno je najuspješniji Lovrenović na 10. mjestu.

najčitanije