Nove medalje za sisačku HVIDR-u na PH u streljaštvu

Ekipa 27.05.2023.

U Osijeku se, 27. svibnja 2023. godine gađalo prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u gađanju serijskom puškom. Iz sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” nastupilo je sedmero natjecatelja.

 

„Jedini junior je u stvari kadet, Marko Dragosavac. Mladić kojem je malo nedostajalo da uđe u finale u svojoj kategoriji, to je uspio u kategoriji iznad. U osnovnom meču je pogodio 359 krugova što je bilo dovoljno za 7. mjesto i ulazak u finalno raspucavanje. Na žalost, organizator je predvidio muško finale u vrijeme gađanja juniorki. Kako naš klub nema previše oružja, a Marko dijeli pušku s Lorenom Kušan koja je u tom trenutku već gađala, Marko je bio bez oružja s kojim je trenirao. Moramo zahvaliti SK “VALPOVO” koji su spremno posudili pušku kojom je mladi Dragosavac zadržao svoje mjesto i na kraju završio 7. u državi“, kaže trener Tihomir Ilijević.

 

Ženska ekipa u sastavu Zoja Šaban, Lorena Kušan i Franka Šaban pogodila je 1051 krug što je bilo dovoljno za naslov viceprvakinja države.

 

Pojedinačno je najuspješnija bila Zoja Šaban koja je sa osnovnih 366 krugova ušla u finale kao 2. , a nakon deset hitaca finala zadržala isto mjesto te se okitila srebrnom medaljom.

 

Lorena Kušan je pogodila pristojnih 350 krugova i smjestila se na 11. mjesto.

 

Veliko iznenađenje je ponovo Daria Detković. Iako kratko gađa, učestalo pokazuje odlične rezultate. I  pogodila je 346 krugova i zauzela 17. mjesto.

 

Tara Branković je dobro počela, ali posljednja serija joj je upropastila pristojan meč, pa je sa 344 kruga osvojila 20. mjesto.

 

Franka Šaban je nakon kadetskog finala pogodila 355 krugova što je bilo dovoljno za 29. mjesto.

 

najčitanije