Tigrići Državnim prvenstvom završili uspješno ovu sezonu

nn

261020211635248931.jpeg

Za kraj sezone članovi Športskog karate kluba Tigar odradili su uspješno dva državna prvenstva – kadetsko prvenstvo hrvatske u borbama i prvenstvo hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore.

Prvenstvo hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama održano je 02.12.2017. u Čavlima kod Rijeke gdje je nastupalo 261 natjecatelj iz 53 kluba. Na ovom prvenstvu nastupali su Ema Kardaš, Lucija Bunjevac i Luka Stefano Ciprić. Ema Kardaš i Lucija Bunjevac u kategoriji kadetkinje nisu uspjele uzeti medalju ali su obje zauzele 7. mjesto u ukupnom poretku najboljih kadetkinja do 54 kilograma u Hrvatskoj. Luka Stefano Ciprić ovog puta nije uspio ući u top 10 kadeta do 70 kilograma jer iza njega stoji 6 odrađenih turnira ove sezone i Balkansko prvenstvo, pa se u njegovim borbama osjetila doza umora što je i utjecalo na njegov rezultat na ovom prvenstvu.

Prvenstvo hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama održalo se 17.12.2017. u Zagrebu, a nastupalo je 100 natjecatelja tih kategorija iz 33 kluba. Za karate klub Tigar nastupao je Andreas Glavaš u kategoriji juniora koji je po prvi puta nastupao na Prvenstvu Hrvatske za starije uzraste. Glavaš je u četvrtfinalnoj borbi izgubio od protivnika iz Virovitice, te je imao mogućnost repasažne borbe. U borbi za treće mjesto od Glavaša je ipak bio bolji protivnik iz Osijeka. No, na prvom nastupu na najvažnijem turniru u godini, Glavaš je ispunio očekivanja svoje trenerice zauzevši mjesto među 5 najboljih juniora u Hrvatskoj.

IMG_3849

Sve u svemu, bila je ovo još jedna uspješna godina za Tigriće i njihove trenere. Od siječnja do prosinca 2017., odradili su 29 turnira (od toga su tri bila van granica Lijepe naše) te osvojili 55 zlatnih, 37 srebrnih te 81 brončanu medalju, ukupno 173 medalje. Također, Tigrići Tia Škrljac i Roko Dumbović su ove godine zauzeli dva treća mjesta na Prvenstvu Hrvatske u borbama za mlađe uzraste, a ŠKK Tigar je sudjelovao i na Svjetskom karate kampu i kupu u Umagu gdje nastupa preko 1000 karatista iz cijelog svijeta. S Balkanskog prvenstva u Novom Sadu vratili su se s prvakom Balkana ( Luka Stefano Ciprić), srebrom ( Nikolina Golomboš) i broncom (Roko Dumbović).

„2017. zatvaramo s uspjehom te se nadamo istom, ako ne i još uspješnijem nastavku u 2018.“ – poručuje tim Karate kluba Tigar.

najčitanije