ŠKK Tigar uspješno završio sezonu

ibb

261020211635242934.jpeg

Drugi od četiri turnira serijala Karate1 Youth League održan je u Umagu do 06. do 08.07. gdje je nastupilo 1.870 natjecatelja iz 75 zemalja sa svih strana svijeta. ŠKK Tigar je nastupio u svom najjačem sastavu Roko Dumbović, Nikolina Golomboš, Tia Škrljac, Ema Kardaš, Lucija Bunjevac i Luka Stefano Ciprić.

Prvog dana natjecanja nastupili su Roko Dumbović u kategoriji U14 -40 kg i Nikolina Golomboš u U14 +47 kg. Roko je u drugom kolu zaustavljen od predstavnika Švicarske odlukom sudaca 2:3 nakon rezultata 0:0.

Nikolina u prvom kolu nadmoćno pobjeđuje protivnicu iz Italije 8:0, a u drugom kolu deklasira protivnicu iz Bosne i Hercegovine 10:1. U trećem kolu nesretno i tijesno gubi odpredstavnice Srbije 4:5. Nina je demostrirala zavidnu vještinu i znanje. Nedostajalo je koncentracije da bi ponovila izvrsno prvo mjesto iz Sofije.

Drugog dana natjecanja nastupili su redom Luka Stefano Ciprić u kategoriji kadeta +70kg, Lucija Bunjevac i Ema Kardaš u kategoriji kadetkinje -54kg i Tia Škrljac u kategoriji kadetkinje -47 kg.
Luka u prvom kolu pobjeđuje predstavnika Slovenije 1:0. U drugom kolu u borbi, u kojoj je pokazao više, gubi tijesno od predstavnika Engleske zbog prednosti prvog boda nakon rezultata 2:2.

Lucija u prvom kolu uvjerljivo pobjeđuje predstavnicu Italije 4:0, u drugom kolu za malo gubi 3:4 od predstavnice Bosne i Hercegovine koja kasnije i osvaja finale pa povlači našu Luciju u borbu za treće mjesto. Na putu prema bronci, Lucija pobjeđuje predstavnicu Njemačke 1:0, ali u slijedećem kolu gubi od predstavnice Crne Gore 0:5. Ovim rezultatima Lucija u konkurenciji 73 natjecateljice iz 27 zemalja osvaja izvrsno 9. mjesto.

Ema je u drugom kolu u napetoj borbi zaustavljena od predstavnice Nizozemske 3:5. Ema je puno napredovala od dolaska u naš tim. U budućnosti oćekujemo i puno bolje rezultate.

Tia u prvom kolu prolazi predstavnicu Rusije koja nije izašla na borilište, u drugom kolu deklasira predstavnicu Austrije 11:3, u trećem kolu pobjeđuje iznimno jaku predstavnicu Bugarske 3:1, u četvrtfinalu pobjeđuje predstavnicu Bosne i Hercegovine 7:0. U polufinalu gubi od jake predstavnice Danske 0:8. U borbi za broncu nesretno gubi od predstavnice Italije 1:3. Ovim borbama Tia je osvojila izvrstan plasman 5. mjesto u konkurenciji 49 natjecateljica iz cijelog svijeta.

”Trenirali smo i pripremali se jako, puno napredovali i ostvarivali velike rezultate. Svi članovi tima učinili su svog trenera iznimno ponosnim. Ovo polugodište ostvarili smo zlato, srebro i broncu sa državnog prvenstva za mlađe uzraste i zlato sa WKF Karate1 Youth League Sofia, te 5.i 9.mjesto sa WKF Karate1 Youth League Umag. Nastupom u Umagu na WKF Karate1 Youth League ŠKK Tigar je završio izvrsno polugodište i zasluženo odlazi na ljetni odmor do početka 08.mjeseca kada počinju ljetne pripreme i već početkom rujna prvi jaki međunarodni turnir”, kažu nam u ŠKK Tigar.

najčitanije