Streljašice „HVIDR-e“ obranile naslov državnih prvakinja

mradenovic

251020211635197436.jpeg

Ovaj vikend održano je državno prvenstvo za juniore i juniorke u Osijeku. Ekipa sisačke „HVIDR-e“ u sastavu Tea Ilijević, Mirta Ilijević i Zoja Šaban obranila je lani osvojeni naslov državnih prvakinja. Tea je u osnovnom meču pogodila 375 krugova i uvjerljivo bila prva prije finala. Mirta je pogodila 360 krugova i držala treće mjesto. Zoja je do 4. serije bila na petom mjestu, a onda nizom loših pogodaka pala na osmo mjesto koje također vodi u finale. Pojedinačno je gađala i Nika Solomun i pogodila 303 kruga.
streljaštvoNakon finala Tea je zadržala prvo mjesto i osvojila naslov juniorske prvakinje države, dok je Mirta u posljednjem hicu izgubila broncu i završila na 4. mjestu. Zoja je svoje prvo finale odradila tako da je ostala na 8. mjestu.
Tea Ilijević je i na drugom danu natjecanja, u seniorskoj kategoriji postala državna prvakinja i izjednačila državni rekord. Ekipno su djevojke osvojile, očekivano, 2. mjesto. „Bez Nikoline Knežić ostvarivanje lanjskog uspjeha nije bilo izvedivo, ali sve čestitke Ivani Medved na njenih 350 krugova pomoglo je neočekivanom osvajanju ekipnog srebra! Mirta je također pogodila osobni rekord koji sad iznosi 363 kruga. Dakle, djevojke nas i dalje oduševljavaju“, poručuju iz Kluba.
U muškoj konkurenciji ekipa je imala manje sreće. U sastavu Dragan Krnjajić, Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević zauzela je 4. mjesto istim rezultatom kao i treći Bjelovar, ali su imali lošiju posljednju seriju. Dragan je pogodio 350 krugova, Tihomir 348 i Siniša 339 krugova.

Foto: ŠSK “HVIDR-a Sisak”

najčitanije