Sisački streljaši u Bjelovaru na 5. kolu lige i PH u gađanju standard oružjem

Streljastvo

U Bjelovaru je 19. i 20.02.2022. održano 5. kolo 1. WHL i 2. HL lige u gađanju standard oružjem. Prvi dan se gađalo puškom, a drugi pištoljem.

 

Puškom su za žensku ekipu, koja se natječe u 1. ligi gađale Tea Ilijević, Zoja Šaban i Mirta Ilijević. Pojedinačno je gađala Nika Mandić. Djevojke su u posljednjem kolu pokazale svoju želju da opstanu u društvu najboljih i najboljim rezultatom sezone potvrdile opstanak u društvu najboljih. Ekipnih 1778,8 krugova bilo je dovoljno za čak 4. mjesto u kolu te su sa nova 4 boda zadržali 6. mjesto ukupno. Pojedinačno je najbolja bila Tea Ilijević sa 607,1 krugom te ukupno osvojila 13. mjesto. Zoja Šaban je pogodila 591,3 kruga, a Mirta 580,4 kruga. Nika Mandić sa svojih dvanaest godina pokazala je da će odlično zamijeniti Mirtu u budućnosti, te je pogodila 578,8 krugova što je njen osobni rekord.

 

Muška ekipa u 2. ligi nije briljirala, ali obzirom na mnoge promjene u ekipi, nije ništa neobično. Za ekipu su gađali Marko Dragosavac, Tomislav Perak i Tihomir Ilijević. Najbolji je bio Ilijević sa 580,7 krugova, Perak je pogodio 574,5 krugova dok je mladi (također 12 godina) Dragosavac pogodio 562,3 kruga. Ekipnih 1717,5 krugova bilo je dovoljno tek za 9. mjesto u 2. ligi.

 

Drugi dan se pištoljem natjecalo dvoje natjecatelja. Ivana Medved je imala velika očekivanja od ovog meča, ali ipak nije uspjela u naumu da uđe u finale natjecanja. Sa 539 krugova zauzela je odlično 10. mjesto u državi, a za ulazak među najboljih 8 ćemo morati pričekati neku drugu priliku. Tihomir Ilijević je gađao i pištoljem i pogodio 513 krugova.

 

„Rezultati djevojaka nas posebno vesele zbog predstojećeg PH za juniorke. Pogotovo Tein koji je u toj kategoriji vrlo konkurentan, a ni Zoja i Nika ne zaostaju. Vjerujemo da će i Dragosavac imati što reći u svojoj kategoriji, no o tom potom“, kaže trener Tihomir Ilijević.

 

Najvažnije je da je klub osigurao 14. sezonu zaredom prvoligaški status, što je uspjeh koji malo klubova u gradu ima.

najčitanije