Majstori sportskog oružja nižu uspjehe

kh

Na redovnoj skupštini Hrvatskog streljačkog saveza, održanoj 17.prosinca u Zagrebu, natjecatelji ŠSK “HVIDR-a SISAK” dobili su zaslužena streljačka zvanja. Zvanje nacionalnog majstora dobila je Nataša Acs, a zvanje majstora strijelca dobile su Ivana Medved i Mirta Ilijević.

– Treba napomenuti da je Acs osmi nacionalni majstor, a uz Medved i Ilijević u sisačkom klubu postoji još 14 majstora strijelaca. Dokaz je to kontinuiranog i kvalitetnog rada u klubu. – rekao je trener ŠSK “HVIDR-a SISAK” Tihomir Ilijević.

Prošlog tjedna, u danima vikenda, strijelci sisačkog kluba su nastupali u natjecanjima 1A i 1B lige te u ligi osoba s invaliditetom.

U Osijeku je 15.prosinca održano 3. kolo A lige u kojem su sisački streljački klub predstavljale Mirta Ilijević, Nikolina Knežić i Tea Ilijević. Popravile su svoj rekord za 15 krugova ! Novi rekord ove ekipe je sada 1775 krugova. Mirta Ilijević pogodila je 598 krugova, Nikolina Knežić 588,6, Tea Ilijević 588,4 krugova. 3_kolo_1A_2018
– Najvažnije je da djevojke iz kola u kolo napreduju, obzirom da je cilj ove pomlađene ekipe juniorsko prvenstvo države. – istaknuo je trener Ilijević.

U Zagrebu, na strelištu Vrapčanski potok, muška ekipa ŠSK “HVIDR-a SISAK” je gađala 3. kolo B lige. Ekipa u sastavu Tihomir Ilijević, Dragan Krnjajić i Tomislav Perak. Pojedinačno je gađala i Ivana Medved pištoljem. 3_kolo_1B_2018Ekipa je pogodila 1734,1 krugova te učvrstila vjeru u ostvarenje klupskog cilja: sezonu završiti na 5. mjestu. Pojedinačno je u ovom kolu Ilijević pogodio 582,8 krugova, Dragan Krnjajić 578,1 krug, a Tomislav Perak 573,2 krugova.
Ivana Medved je sa 531 krugom nastavila nizom dobrih rezultata u svojoj prvoj sezoni.

U Zagrebu je 15.prosinca održano i 1. kolo lige osoba s invaliditetom. SKOI_2018Pištoljem je gađao Drago Števinović u disciplini P-1 i za start sezone na konto stavio 6 bodova osvajanjem 2. mjesta s rezultatom od 515 krugova.

U kategoriji SH 2 su gađali Marijan Škledar i Katarina Knežić u disciplinama R-4 i R-5. U obje je Škledar bio uspješniji. U disciplini R-4 (stojeći stav) Škledar je pogodio 606,1 krug i osvojio drugo mjesto, dok je Knežić sa 600,3 zauzela 3. mjesto.

U disciplini R-5 (ležeći stav), Škledar je iznenadio mnoge s osvajanjem drugog mjesta (625,7 krugova) i dostignućem C norme. Katarina Knežić je sa 613,7 krugova osvojila 5. mjesto.

najčitanije