Dvije medalje za kickboxere „Croatie“

imp

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i KBK „Tigar“ iz Slunja, u subotu 21.ožujka 2015 godine, u sportskoj dvorani srednje škole Slunj održano je kickboxing prvenstvo Hrvatske u jednoj od najtežih disciplina K1-style, za juniore i seniore.
Borbe u disciplini K1 se odvijaju u ringu i dozvoljeni su puni udarci rukama i nogama, uključujući i koljena, tako da mnogi mečevi završavaju prekidom prije regularnog isteka vremena nakon tri runde.
Na natjecanju je sudjelovalo 278 natjecatelja iz 53 Hrvatska kickboxing kluba, koji njeguju „tvrde“ opcije borenja.
Pod stručnim vodstvom instruktora Ivana Mihajlovića u juniorskoj kategoriji do 71 kg, Siščanin Fran Papić je uspio osvojiti brončanu medalju. Težak ždrijeb je imao i drugi borac Sisačke Croatie, Alban Morina, koji je u seniorskoj kategoriji do 81 kg dobio prvaka Petra Jamana i na žalost ispao iz borbe za medalje.
U seniorskoj kategoriji do 86 kg Leo Pavičić je dobro odradio meč sa Markom Martinjakom, ali je ipak izgubio meč na bodove i ostao bez medalje.
Za drugu brončanu medalju pobrinuo se Romano Ahmetagić u kategoriji seniora ( +91 kg). U teškom meču protiv prvaka Hrvatske i bivšeg prvaka Europe Ante Verunice, presudilo je iskustvo hrvatskog prvaka. Bez obzira na poraz Ahmetagić se ipak okitio broncom.

Sljedeće veliko iskušenje za borce „Croatie“ će biti 11. travnja 2015., na prvenstvu Hrvatske-disciplina low-kick, za juniore i seniore, koja je uz K1 također tvrda disciplina sa punim udarcima po cijelom tijelu.

najčitanije