Siščani bili demonstratori kvalitetnih borbi

kh

261020211635233265.jpeg

Na PH u kickboxingu borci KBK Croatia Sisak osvojili tri medalje. Klara Prpić potvrdila naslov državne prvakinje, Martin Lipošćak postao viceprvak, a Fran Papić osvojio je treće mjesto. 

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing kluba „Sveti Jure“-Gata, u subotu 1.lipnja u Omišu održano je prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, discipline kick light za starije kadete i full contact za juniore i seniore. Na natjecanju je bilo nazočno 240 natjecatelja iz 49 hrvatskih klubova.

Posebno su bile atraktivne borbe u full contactu, koje su se odvijale u ringu i gdje su najbolji juniori i seniori Hrvatske odmjerili snage i pokazali visoki nivo borbenosti i vještine.
I Siščani su bili dobri demonstratori kvalitetnih borbi.20190601_204353
Prvu borbu u full contactu seniorske kategorije -75 kg efikasno je odradio Fran Papić protiv Splićanima Vlatka Žaje. Papić je plasirajući seriju udaraca, sa snažnim završnim krošeom, protivnika srušio te su suci prekinuli meč u drugoj rundi i dodijelili pobjedu Papiću.
Polufinalni meč je bio puno teži jer je za protivnika dobio šampiona Antonia Krajinovića iz Osijeka. Slavonac je pobijedio i u konačnici potvrdio titulu prvaka Hrvatske, a Papić se morao zadovoljiti osvojenom brončanom medaljom.
Drugi predstavnik sisačke Croatie u full contactu, Martin Lipošćak, je prošao kvalifikacije i u polufinalu jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Igora Šušnjaru iz Rijeke te se plasirao u finale. Finalni meč vodio je protiv aktualnog prvaka Muhameta Deskaja iz Splita. Unatoč velikom otpornu Lipošćaka, znatno iskusniji Deskaj borbu dobiva na bodove pa Lipošćak osvaja drugo mjesto i titulu seniorskog viceprvaka Hrvatske u full contactu.
Najbolji rezultat je ostvarila najbolja mlada sportašica Grada Siska u 2018. godini, Klara Prpić. Ona je ponovila prošlogodišnji uspjeh i potvrdila titulu prvakinje. I ovaj puta je do zlatne medalje stigla uvjerljivim nastupima. Titulu državne prvakinje potvrdila je u finalnom meču protiv Glorije Ištuk iz Splita, u kategoriji starijih kadetkinja-65 kg, discipline kick light.
Prpićeva je ove godine već osvojila tri zlata na državnim natjecanjima u kadetskoj i juniorskoj konkurencji, te je kao trostruka državna prvakinja učvrstila svoj status reprezentativne. Novi poziv selektora i nastupe za reprezentaciju s pravom očekuje.

Trenerski tim Croatie, Sašo Smiljanić i Josip Perković, nastavlja s pripremama Klare Prpić za Europsko prvenstvo u Gyoru (Mađarska) , koje će se održati krajem kolovoza ove godine.

najčitanije