Klari Prpić srebro i bronca na Europskom prvenstvu u Mađarskoj

mradenovic

261020211635230877.jpeg

Klara Prpić, sisačka kickboxačica, članica kluba „Croatia“ osvojila je srebrnu i brončanu medalju na Europskom kickboxing prvenstvu koje se od 24. do  31.kolovoza u mađarskom gradu Gyoru. Natjecanje za djecu, kadete i juniore okupilo je 2500 natjecatelja iz 39 zemalja.

Prpić je nastupila sa 65 natjecatelja u kadetskoj kategoriji do 65 kilograma u disciplinama kicklight i lightcontact.

Prošle je godine u istoj kategoriji, u disciplini kicklight osvojila treće mjesto, što je i ove godine potvrdila, te se okitila brončanom medaljom.

U disciplini lightcontact, bila je još  uspješnija te nakon četvrtfinalne pobjeda nad Talijankom Latizijom Casale i polufinalne pobjede nad predstavnicom Lihtenštajna  LeonieWanger, došla u finalni dio natjecanjau kojem je tijesno izgubila od Njemice AnneYsewyn i osvojila srebrenu medalju i titulu kadetske, europske viceprvakinje, što predstavlja njen veliki uspjeh kao i njenog matičnog kluba.

Posebnu radost priuštila je Prpićeva svojim trenerima Saši Smiljaniću i Josipu Perkoviću, koji su ovim rezultatom potvrdili kvalitetan rad u klubu.

Stručne savjete na borilištima u Mađarskoj davao je trener Josip Perković, koje je Klara Prpić uspješno provodila, što je u konačnici rezultiralo brončanom i srebrenom medaljom na Europskom prvenstvu.

Potrebno je istaknuti uspješan nastup cjelokupne reprezentacije Hrvatske koja je u ukupnom poretku od 39 zemalja zauzela odlično sedmo mjesto.

foto: Sisak info

najčitanije