City Games po prvi puta u Europskom gradu sporta – Sisku!

mj

261020211635233799.png

Popularne ljetne igre za sve generacije, ponovno će krenuti iz Hrvatske u sklopu svoje međunarodne turneje. Nakon devet uspješnih sezona, 303 događaja i više od milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju desetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt. O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa.

U godini kada je Grad Sisak nositelj titule “Europski grad sporta 2019” ujedno je i grad od posebnog značaja za turneju City Games , po prvi će puta u svojoj povijesti biti grad domaćin, a istovremeno će s hrvatskim challengerom otvoriti City Games sezonu 2019. Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održat će se 21. lipnja na prekrasnoj lokaciji, Gradskim bazenima Caprag s početkom u 19:30 sati u organizaciji Športsko rekreacijskog centra Sisak, Grada Siska i agencije Adria events.

U Sisku će svoje snage odmjeriti pet timova gradskih četvrti Grada Siska te poseban gost, ekipa iz Sjeverne Makedonije, iz grada Kumanova koji je isto nositelj titule Europskog grada sporta 2019. Ekipe pod nazivima Željezara, Zeleni brijeg, Centar, Zibel, Galdovo i Kumanovo, nadmetat će se u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su: leteći vaterpolo, vino, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo. Ako i vi želite sudjelovati, pošaljite upit na info@src-sisak.hr .

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj, ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti s nekada popularnim Igrama bez granica. U Sloveniji će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.
“Pozivamo sve građane grada Siska kao i sve njihove prijatelje da nam se pridruže na bazenima u Capragu i svojom nazočnošću uveličaju ovaj sportsko – zabavni događaj. Ove godine zamijenili smo kompletnu scenografiju te pripremamo brojna iznenađenja i nove igre kako za natjecateljske ekipe tako i za gledatelje” zaključuje Krzyk.

Iz ŠRC-a Sisak posebno se zahvaljuju lokalnim sponzorima; Sisačkom vodovodu, Zajednici sportskih udruga grada Siska i Turističkoj zajednici grada Siska te službenom prijevozniku Auto promet Sisak, kao i medijskom pokrovitelju Radio Sisku, uz čiju podršku City Games gostuje u Sisku.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com i www.src-sisak.hr, a igre možete pratiti i putem Facebooka i Instagrama.

najčitanije