U Sisku srušen rekord za najdulju štrudlu na svijetu

mradenovic

Sisak je od petka ponosni upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao grad u kojem je složena najdulja štrudla na svijetu. „Riječ je o tradicionalnoj štrudli od jabuka koja bi trebala biti dugačka između 1500 i 1600 metara te težiti oko dvije tone. Planirana težina tijesta je 800 kilograma, dok bi nadjev trebao težiti 1.200 kilograma. Za izradu ove štrudle utrošit će 500 kilograma brašna T-400, 1000 kilograma jabuka, 200 kilograma šećera, 200 kilograma margarina, 50 kilograma mljevenog šećera te dodatno limuna, cimeta i soli.“, rekla nam je prije službenog mjerenja Snježana Kožić iz Mlina i pekara.
„U grad smo dovezli nove autobuse, proslavili Dan grada, odlučili smo na ovaj način promovirati Sisak kao grad hrvatskih pobjeda, a sad upisujemo još jednu…“, dodaje Darko Majić direktor Auto prometa na čiju inicijativu je obaranje rekorda krenulo.
Nakon obaranja rekorda na capraškim bazenima održane su i City games, ljetne igre koje su svoju sezonu upravo počele u Sisku. Ekipe „Željezara“, „Zeleni brijeg“, „Centar“, „Zibel“, „Galdovo“ i „Kumanovo“ nadmetale su se u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su leteći vaterpolo, vino, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo. Najbolja je bile ekipa „Zeleni brijeg“ .
Ekipa Radio Siska pratila je obaranje rekorda i City games, a više detalja možete vidjeti ovdje.

najčitanije