Zvučna najava za slijepe i slabovidne na Autoprometovim displejima

mradenovic

251020211635204291.jpeg

Sisački autobusni prijevoznik Autopromet nastavlja s inovacijama u poslovanju. Ovih dana na autobusnoj stanici u Frankopanskoj ulici postavljen je displej koji će korisnicima njihovih usluga pružati servisne informacije o lokacijama autobusnih linija.
Dvostrani displej prikazuje informaciju o broju linije, nazivu linije i vremenu u minutama potrebnim za dolazak na autobusnu stanicu. Osim toga displej posjeduje i informaciju o točnom vremenu.
„Specifičnost ovog displeja je što ima i zvučnu najavu za slijepe i slabovidne osobe. Nadamo se da će to biti standard koji će nam biti prihvaćen zato što imamo napravljen projekt za EU sredstva pa čekamo da resorno ministarstvo objavi natječaj kako bismo mogli tražiti displeje s takvim karakteristikama“, rekao je direktor Autoprometa Darko Majić. Zvučna najava može se aktivirati pritiskom na prekidač, ali i korištenjem daljinskih upravljača. Udruzi slijepih SMŽ Majić je danas uručio i 10 daljinskih upravljača kojima se aktivira zvučna najava.
„Zahvalio bih Autoprometu i Gradu Sisku što su u eri nabavke novih niskopodnih autobusa mislili i o pristupačnosti usluge svim građanima pa tako i slijepima. Isprobali smo daljinske upravljače kojima se aktivira zvučni signal, ta je varijanta značajna za nas i sigurno će se ljudi moći s njom koristiti lako i adekvatno. Moja je želja da se u budućnosti sva stajališta ovako ozvuče jer je ovo velik pomak za nas“, kaže predsjednik Udruge Danko Tomanić.

najčitanije