U nedjelju 1. sisački polumaraton

mradenovic

261020211635233823.png

Ova nedjelja donosi prvi sisački polumaraton koji organizira Atletski klub Sisak. Osim utrke na 21 kilometar, organizirana je i utrka za građane na 5 kilometara.
„Ideja organizacijskog odbora je bila da staza bude gledljiva, a takva jedino može biti u centru grada. Stazu smo mogli izvući prema nekom prigradskom naselju, ali onda bi nastupila praznina dok se opet ne bi došlo na cilj. Na ovaj način dobili smo stazu na kojoj su vidljive sve sisačke znamenitosti, tako da će biti zanimljiva trkačima. Uz to, staza je brza jer nema nekakvih uspona…“rekao nam je predsjednik Atletskog kluba Sisak, Josip Mrgan.
Publiku i natjecatelje kraj Velikog kaptola zabavljat će sisački bendovi, a sve natjecatelje čekaju bogati startni paketi i tombola u kojoj će baš svi moći osvojiti različite poklone sponzora. Za prvu organizaciju ovakve utrke, organizatori ističu kako su izuzetno zadovoljni jer se prijavilo 550 natjecatelja, a osim trkača iz Hrvatske, prijavili su se trkači iz susjednih zemalja – Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke. Svi oni na kraju utrke od 21,1 i 5 kilometara zaslužit će unikatnu medalju s motivima grada Siska.
„Mislili smo da će biti 200 ili 300 natjecatelja, kao što je bio slučaj sa drugim gradovima koji su prvi puta organizatori ovakve utrke“, dodaje Mrgan. Utrke će se održati bez obzira na vremenske prilike. Start utrke na 21,1 km je u 10 sati u Ulici Stjepana i Antuna Radića, a pola sata kasnije počinje i utrka na 5 km. Za vrijeme održavanja utrke prometnice će se postepeno, prolaskom trkača, otvarati za promet.
Dodatnu važnost manifestaciji svakako daje činjenica da je prema izboru organizacije ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu upravo Sisak ovogodišnji Europski grad sporta.
Sisak Half_staza

najčitanije