U nedjelju u Sisku atraktivna biciklistička utrka u disciplini kriterij

Utrka

Biciklistički klub „Roda“ u nedjelju, 18. lipnja će po peti put biti domaćin nacionalnog prvenstva u biciklističkoj disciplini kriterij.

 

Kriterij je vrsta cestovne biciklističke utrke koja se odvija na kružnoj stazi duljine od 400 m do 10 km. Natjecanja se obično odvijaju po gradskim ulicama i vrlo su popularna, jer gledatelji mogu uživo pratiti ovaj tip utrke. Utrka se vozi na određeni broj krugova, a rezultat se dobije zbrajanjem plasmana prema odvoženom broju krugova, plasmana u zadnjem krugu te ponekad plasmana prema zbroju bodova koji su ostvareni na sprintevima u određenim krugovima. Kao i svaka biciklistička disciplina, i kriterij ima posebnu taktiku, a naročito se mora paziti da se ostavi dovoljno snage za posljednji (najvažniji) krug.

 

„Kružna je utrka duljine otprilike jedan kilometar. Utrka je dinamična i brza, samim time i atraktivna za gledatelje. Natjecanje će se održati iza trgovačkog centra Kaufland, tako da će biti zatvoren za promet, a koristit ćemo i parkiralište stanice za tehnički pregled. Očekujemo da će biti preko 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a iz Siska ćemo imati tri ili četiri natjecatelja koji će se natjecati u različitim kategorijama“, pojašnjava Davor Rosandić iz BK „Roda“.

 

Natjecanje počinje u 9:00 sati.

najčitanije