U nedjelju jubilarni 10. Granfondo Sisak

Granfondo

Biciklistički klub Roda ove godina organizira jubilarni 10. Granfondo Sisak. Riječ je o cestovnoj biciklističkoj utrci dugačkoj stotinjak kilometara koja prolazi kroz Sisak, Petrinju, Glinu. Ove godine organizatori pripremaju nešto drugačiju rutu:

 

Stari grad- Obala Tome Bakrača Erdoedyja- Ul.Mije Goričkog- Ul. Nikole Tesle- Ul. Fistrovićeva- Ferde Hefele- Zagrebačka-Staro Praćno- Stara Drenčina- Maa Gorica- Petrinja- Novo Selište – Gornje Mokrice-Dumače-Novi Farkašić-V ratečko-Slana-Graberje-Marin Brod-Prekopa-Glina-Ravno Rašće (skretanje lijevo )-Majski Trtnik- Vlahović-Grabovac Banski-Donja Bačuga-Zelene dolina (skretanje desno)-Donja Mlinoga-Gornja Mlinoga-Jošavica-( spust prema Bjelniku, skretanje lijevo, opasna točka jer se prelazi na drugu stranu kolnika), Bjelnik-Blinja-(skretanje desno)-Letovanci-Madžari-Gornje Komarevo- Novoselska-Petrinjska-( skretanje desno na drugom semaforu poslije raskršća kod Ivančice u Vinogradsku)-Vinogradska-(strmi spust i skretanje lijevo u Lađarsku)- Lađarska.

Strava Karta

Granfondo Sisak vozit će se u nedjelju, 26. svibnja, s početkom u 11:00 sati. Pravo nastupa imaju svi koji se osjećaju sposobni za odvesti zadanu stazu (bez obzira na spol i vrstu bicikla). Mlađi od 18 godina mogu nastupiti uz prisustvo roditelja ili trenera uz potpisanu suglasnost.

 

„Ove godine smo uspjeli složiti novu rutu, obzirom da je dosta cesta novo asfaltirano. Idemo jednim dijelom uz Kupu, na Gornju Mlinogu gdje je dosada bila makadamska cesta, a sada je novi asfalt. Pokušavamo izbjeći veća mjesta, lakše je organizirati utrku kroz sela kroz koja nema puno prometa. Ovo je cestovna utrka na koju se mogu prijaviti i rekreativci koji mogu izvoziti rutu, ali boduju se oni najbolji. Prijave su otvorene do samog dana utrke, a očekujemo i ove godine stotinjak biciklista“, kaže Davor Rosandić iz BK Roda te dodaje kako će onim najboljim biciklistima otprilike trebati nešto više od dva sata za odvoziti utrku. Sisačke Rode će osim Granfonda,  idući mjesec biti domaćini još jedne jedinstvene utrke:

 

„Dobili smo priliku i ponudu od biciklističkog saveza da organiziramo nacionalno prvenstvo na kronometar koja bi trebala održati na novoj trasi autoputa od Lekenika prema Sisku, koja još nije puštena u promet. Natjecanje bi se trebalo održati u nedjelju, 22. lipnja, tako da će ljudi imati priliku vidjeti naše najbolje vozače“, zaključuje Rosandić.

 

Detalji i link za prijavu dostupni su ovdje.

najčitanije