Ciklokros Sisak u nedjelju u Šumici

Ciklokros

Perivoj Viktorovac u nedjelju 10. prosinca bit će lokacija za još jednu utrku u ciklokrosu. Biciklistički klub Roda ovu je kalendarsku natjecateljsku godinu započeo ciklokros utrkom, a tako će ju i zaključiti.

 

„Ciklokros je jedna zimska disciplina, počeli smo u siječnju, završavamo sada u prosincu. Riječ je o jednoj kratkoj disciplini, a vozi se po blatu i travi. Očekujemo dosta vozača, bit će to zanimljiva utrka jer smo se prijavili na slovensku ligu, tako da nam dolazi i dosta biciklista iz Slovenije. Atraktivna je i za publiku jer sa jednog ili dva mjesta mogu vidjeti čitavu stazu. Ove godine napravili smo dvije utrke. Razdvojili smo odrasle i djecu, tako da prvo ide utrka djece do 15 godina. Pozivamo sve Siščane da dođu i u što većem broju podrže naše vozače“, pojašnjava Davor Rosandić iz BK Roda i dodaje kako će Rode na ovoj utrci predstavljati dva biciklista.

 

„Ove godine radili smo više nego ikada ranije. Organizirali smo tri Granfondo utrke – Popovača, Sisak i Dubrava. Bili smo organizatori i dva nacionalna prvenstva u ciklokrosu i kriteriju, a organizirali smo i nekoliko promotivnih biciklijada. U 12 mjeseci organizirali smo 12 događanja što je po meni, prilično dobro“, zaključuje Rosandić.

 

Utrka će se održati u Šumici, 10. prosinca s početkom u 13:00 sati.

najčitanije