City Games na bazenima Caprag

imp

U godini kada je Grad Sisak nositelj titule “Europski grad sporta 2019” ujedno je i grad od posebnog značaja za turneju City Games jer će upravo Sisak biti grad koji će otvoriti City Games sezonu 2019.
Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održat će se 21. lipnja na Gradskim bazenima Caprag s početkom u 19.30 sati u organizaciji Športsko rekreacijskog centra Sisak, Grada Siska i agencije Adria events.
U Sisku će svoje snage odmjeriti pet timova gradskih četvrti Grada Siska te poseban gost, ekipa iz Sjeverne Makedonije, iz grada Kumanova koji je isto nositelj titule Europskog grada sporta 2019. Ekipe pod nazivom Željezara, Zeleni brijeg, Centar, Zibel, Galdovo i Kumanovo nadmetat će se u modernim inačicama tradicionalnih igara na bazenu kao što su leteći vaterpolo, vino, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i veslo.
“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Sloveniji. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. U Sloveniji će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

City Games održat će se u petak, 21.lipnja, na bazenima Caprag s početkom u 19.30. Ulaz je slobodan.

najčitanije