Završna faza projekta „Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata“

imp

251020211635196852.png

Društvo Doro je u završnoj fazi provođenja projekta “Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ugovor je potpisan sa tadašnjim Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom -faza II“,

Vrijednost projekta je 743.570,00 kuna, a partner u projektu je Savez udruga osoba s invaliditetom Grada Siska.

Kroz 29 mjeseci koliko traje projekt prikupljena je i obrađena dokumentacija za djelatnike i korisnike, izrađen promotivni materijal, odrađena uvodna konferencija, obaviještena javnost o provedbi. Nabavljena je i podijeljena zaštitna oprema za Covid 19 kako bi se poštivale epidemiološke mjere za pružanje usluge osobne asistencije.

društvo doro 5 društvo doro 4

Za pružanje usluge zaposlene su dvije asistentice koje brinu o dvjema osobama s najtežim stupnjem invaliditeta. Usluga se pruža u njihovom domu po četiri sata dnevno u smislu pomoći pri održavanju osobne higijene, oblačenju, hranjenju, nabavi namirnica, odlasku kod liječnika i u druge ustanove, te šetnji i druženju.

društvo doro 3 društvo doro 2 društvo doro 1

Kao nastavak ovog projekta Društvo je počelo provoditi projekt „ Doro i osobni asistenti u Fazi III“ te će usluga asistencije korisnicima biti nastavljena i nakon završetka projekta.

najčitanije