Udruga ZaTo u potrazi za prostorom za rad

imp

Udruga Zato

Od svog osnutka, 2015.godine, Udruga ZATO bavi se očuvanjem okoliša i baštine u Topolovcu.
Trenutno broji 30-ak članova volontera i pokušavaju u svoj rad uključiti stanovnike cijele Donje Posavine jer kako ističi iz Udruge, žele da Topolovac i donja Posavina budu lijepo i ugodno mjesto za život svih generacija i posjetitelja.

 

U potresu je stradao Društveni dom u Topolovcu pa su tako članovi Uduge ZATO kao i druge udruge koje djeluju na tom području ostali bez mjesta rada.
Od tada su u potrazi za prostorom te se snalaze na razne načine.

 

Ako netko ima viška kontejner i on bi im, kaže predsjednica udruge Irena Balen Gorišek, odlično poslužio.
„Udruga ZaTo je kao i nekoliko drugih udruga iz Toplovca ostalo bez prostora jer je Društveni dom u Toplovcu označen crvenom naljepnicom i jednostavno nije više uporabljiv. Mi cijelo to vrijeme pokušavamo doći do prostora, stoga ako postoji nekakav kontejner gdje bismo se mogli smjestiti, ako ima dobrih ljudi i raspoloživih kontejnera, evo molimo za pomoć. Hvala.“, rekla je Balen Gorišek.

 

Ako ste im u mogućnosti pomoći javite se mailom na zato.topolovac@gmail.com , na Facebook stranicu Zato Za Topolovac ili na broj telefona 098 255 963.

 

Podsjetimo, civilno društvo podrazumijeva da građanke i građani, u različitim skupinama, inicijativama i organizacijama, pa i individualno, uključivanjem u javni prostor zastupaju različite interese i vrednote, a to Udruga ZaTo uspješno radi od svog osnutka.

 

 

Foto – Udruga ZaTo

najčitanije