Kroz projekt TOP CLEAN do čišćeg i ljepšeg Topolovca

imp

Udruga Zato 1

Od svog osnutka, 2015.godine, Udruga ZATO bavi se očuvanjem okoliša i baštine u Topolovcu.
Trenutno broji 30-ak članova volontera i pokušavaju u svoj rad uključiti stanovnike cijele Donje Posavine jer kako ističu iz Udruge, žele da Topolovac i Donja Posavina budu lijepo i ugodno mjesto za život svih generacija i posjetitelja.

 

Udruga ZATO nositelj je projekta TOP CLEAN čiji je prvi dio završio krajem studenog 2022.godine. U prvom dijelu projekta fotografirane su lokacije s divljim odlagalištima na području katastarskih općina Budaševo-Topolovac i Preloščica te je organizirana i velika akcija čišćenja divljih odlagališta.

 

Održana je povodom Dana planeta Zemlje. Ekološka akcija čišćenja šume Topoljak uspješno je provedena u suradnji s Hrvatskim šumama te uz pomoć Gospodarenja otpadom Sisak, kao i brojnih volontera. Tom su se prilikom očistila dva velika divlja odlagališta u Topoljaku.

 

 

 

 

U drugoj fazi projekta, koji se realizira tijekom ove godine, na očišćena mjesta te na ulazima u sela uključena u akciju, postavili su informativno-edukativne ploče.
Vizualnim identitetom Udruga namjerava nastaviti upozoravati na veliki problem s divljim odlagalištima te pomoći u njegovu rješavanju.

udruga zato 2 udruga zato 3 udruga zato 4 udruga zato 5

„Ovo nije kraj… Stiže još ploča s porukama!!, poručuju iz Udruge.

najčitanije