U nedjelju humanitarna Ponyjada za Udrugu žena liječenih od bolesti dojke

mradenovic

261020211635206724.jpeg

U nedjelju 21.lipnja na Korzu će se održati Druga sisačka Ponyjada – humanitarni program u organizaciji sisačke Udruge žena liječenih od raka bolesti i Biciklističkog kluba Roda.

Kotizacija za drugu sisačku Ponyjadu je 20 kuna, sudjelovanje je otvoreno za sve dobne skupine, a prijave se primaju na licu mjesta, prije samog početka Ponyjade.

„Ruta će biti 20 kilometara. Napravit ćemo krug Sisak-Topolovac-Željezara, malo odmoriti na jezercu i onda se vraćamo natrag prema gradu i u Starom gradu će biti cilj. Na Ponyjadu mogu doći svi koji žele voziti bicikl, humanitarna je priča, pa su dobrodošli svi biciklisti i bicikli, ne samo oni koji imaju Ponyja“, rekao je Milan Hrnčević, iz BK Roda.

Ove godine zbog koronavirusa tradicionalna akcija Udruge Dan narcisa, kojom su osiguravali sredstva za rad, nije se mogla održati .

“Dogodio se jedan kontakt s ekipom iz Rode, gdje sam pitala mogu li nam pomoći, a oni su odmah odgovorili: “da”! Programi Udruge idu dalje, a to je prevencija i edukacija o samopregledima. Jako je bitno stalno raditi na tome i podupirati žene da se brinu za svoje zdravlje. Tu je i osnovna komunikacija među novooboljelim ženama i naše udruge, trebamo biti dostupni. I dalje je tu naša inicijativa da se  osnuje jedno psihološko savjetovalište u našoj bolnici za oboljele od malignih bolesti i za sve one kojima je to potrebno. To nam je jedan velik cilj, ” dodaje Blanka Bukovec predsjednica Udruge.

Start Ponyjade je u nedjelju 21.lipnja na Korzu u  10:00 sati.

najčitanije