Top namirnice Gradske tržnice

imp

261020211635289918.jpeg

U ovom tjednu mjeseca srpnja Gradska tržnica Sisak za svoje vjerne kupce i posjetitelje pripremila je Top ljestvicu namirnica. Prvo mjesto zauzela je hit namirnica kukuruz šećerac. Na glavnom ulazu tržnice možete ga pronaći na štandu OPG-a Zlatka Tumpaka iz Martinske Vesi,dok ga u zelenom dijelu placa nudi OPG Dragutina Mihalića iz Palešnika.

Šećerac je bogat vitaminom B1, sadrži i antioksidanse i, sve više ima ljubitelja kojima je favorit na jelovniku, kuhan ili kao dodatak salatama.
Drugo mjesto pripada rajčici, omiljenom povrću u ovim ljetnim mjesecima.

Ljetne salate od rajčice uz svježi sir idealno je za osvježenje za naš organizam.

U četvrtak 24. srpnja i subotu 26. srpnja, najveći proizvođači prodavat će ga na glavnom uzlazu sisačke Tržnice. Kako se bliži kraj mjeseca srpnja, često se kupuje za sok te se i kuha, a koncetrat je bogat vitaminom C te ga možemo imati kao dodatak jelima tijekom cijele godine.

Treće mjesto na top ljetvici sisačke Tržnice pripalo je breskvi. Breskve su bogate vitaminom A i kalijem, a nalaze se na stolovima OPG-a Goran Zeman iz Rečice Kriške, OPG Dragutin Tunković iz Popovače, OPG Jagica Kocmanić iz Ilovačka , OPG Josip Jelaš iz Popovače.

najčitanije