Dalmatinski kuhari pripremaju hranu na Gradskoj tržnici Sisak

mradenovic

251020211635201956.jpeg

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, ruku pomoći pružili su brojni hrvatski obrtnici. U Sisak će u srijedu i četvrtak, 6. i 7.siječnja doći 25 vrhunskih kuhara iz Splitsko-dalmatinske županije. U organizaciji Udruženja obrtnika Sisak ispred Gradske tržnice Sisak, gdje su u slučaju kiše osigurani i šatori, kuhat će se različiti dalmatinski specijaliteti.
„Kada smo krenuli u organizaciju ovoga, imali smo ideju unijeti malo sreće, rekli smo kuharima da spreme neka jela koja su specifična za njihov kraj, da se ljudi ovdje malo odmaknu od konzervi i sličnoga. Moram istaknuti kako su obrtnici od samog početka pokazali kako imaju veliko srce. Zvali su nas već u ponedjeljak, nakon prvog potresa i pitali kako mogu pomoći. Htjeli su tu doći na Staru godinu i rekli: „Ako trese vas, trest će i nas. Želimo biti uz vas, pomoći kako god možemo, poslati što god treba“, kaže Ivanka Čačić predsjednica Udruženja obrtnika Sisak te zahvaljuje na svim porukama i pozivima podrške koje prima posljednjih dana.
Na meniju će se pronaći crni rižoto, tuna, kozice, razne vrste ribljih jela, a u dva dana pripremat će ručak i večeru. Planira se podjela 1000 porcija za ručak te 1000 za večeru oba dana.
„Na Gradskoj tržnici Sisak sada imamo i podstanare, one koji ne mogu raditi u svom prostoru pa su izmješteni kod nas. Imamo na tržnici i velik broj zakupaca, naše vjerne kupce i sve ih zovemo da se pridruže i uživaju u dalmatinskim delicijama na Gradskoj tržnici narednih dana“, poziva direktorica Danka Koštić. Podjele ručka bit će ispred Gradske tržnice u srijedu i četvrtak iza 12 sati, a večere od 18 sati.

najčitanije