Sudbina Rafinerije sudbina je i Siska

imp

261020211635287253.jpeg

Povodom današnjeg prosvjeda radnika sisačke Rafinerije koji se održava u Sisku, reagirala je i gradonačelnice Kristine Ikić Baniček

„Sudbina Rafinerije ne odražava se na sudbinu 1200 pojedinaca već je sudbina Rafinerije i sudbina našeg Grada – ako izgubimo bitku za Rafineriju izgubili smo bitku za Sisak, a to nećemo i ne možemo dozvoliti.
MOL je onoga trenutka kada je dobio pola Ine dobio i pola odgovornosti za to što će se događati s rafinerijom – na tom ispitu odgovornosti MOL je pao jer je namjerno i aktivno radio na tome da ne obnovi Rafineriju i da ju jednoga dana može proglasiti zastarjelom i suvišnom.
Sada je evidentno da Rafinerija nije modernizirana zbog MOL-a jer im to nikada nije niti bio cilj, pristali su na taj uvjet s figom u džepu kako bi se domogli Inine distribucije i Ininog tržišta.
Ukoliko je MOL-u Rafinerija teret neka ju pokloni državi – nama ona neće biti teret – mi ćemo znati kako ju učiniti profitabilnom. Kad bi samo prerađivali naftu iz hrvatskih naftnih polja bilo bi nam dovoljno da Rafinerija opstane.
Grad Sisak podržava bitku hrvatske Vlade za nacionalne strateške interese. Niti jedno rješenje koje se predlaže ne smije ići na račun Siščana i Siska“ – kazala je gradonačelnica.

najčitanije