Stožer za zaštitu RNS: 'MOL želi zabiti zadnji čavao u lijes sisačke rafinerije'

st

Stožer za zaštitu Rafinerije nafte Sisak oglasio se priopćenjem u kojem izražava nezadovoljstvo nedavnim događanjima oko tvrtke. Priopćenje prenosimo u cjelosti.
‘Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta oštro osuđuje najnoviji pokušaj zatvaranja Rafinerije nafte Sisak, a kao uvjet za nastavak modernizacije Rafinerije nafte Rijeka. Mol nije ispunio svoje ugovorno potpisane obveze, a danas bez bilo kakvih garancija o budućoj modernizaciji RNR, ultimativno zahtjeva zatvaranje RNS.
Mol ponovo iskorištava politički vakum i nesređeno stanje u Republici Hrvatskoj, kako bi zabio zadnji čavao u lijes Rafinerije u Sisku i Ine u cjelini.
Stožer za obranu RNS očekuje nacionalni konsenzus političkih stranaka i institucija Republike Hrvatske po pitanju Ine. Ovim putem otvoreno zahtijevamo stavove svih relevantnih političkih stranaka i čimbenika, te njihovo javno izjašnjavanje pred predstojeće izbore o pitanju Rafinerije u Sisku i Ine u cjelini.
Zastrašuje nas činjenica kako nacionalna, a niti jedna komercijalna televizija nije u svojim dnevno informativnim emisijama prenijela vijest o zahtjevu Mola za gašenjem Siska na sjednici Uprave INA, d.d. održanoj 27.07.2016., a što su hrvatski članovi Uprave onemogućili rušenjem kvoruma.
Stožer za obranu RNS još jednom poziva tehničku Vladu RH, Hrvatske članove Uprave i NO da učine sve i u narednom razdoblju, do konstituiranja nove Vlade RH, i ne dozvole donošenje odluke o zatvaranju RNS, a u čemu će imati punu podršku Stožera.
Stožer za obranu RNS zajedno sa svim predsjednicima sindikata koji djeluju u Ini ostaje pri stavu kako primarna prerada u Sisku nema alternative’, stoji u priopćenju.

najčitanije