Sisački SDP: Građane Siska ćemo zaštititi od novih poskupljenja

imp

261020211635282101.jpeg

Gradska organizacija Socijaldemokratske partije Sisak poslala je priopćenje u kojem ističu kako se protivi zahtjevima za novim poskupljenjem komunalnih usluga u Sisku.

“U situaciji kada gradska uprava čini krajnje napore da konsolidira gradske financije I istovremeno osigura otpis dugova našim najugroženijim sugrađanima krajnje je licemjerno i neodgovorno zahtijevati veće cijene komunalnih usluga poput komunalne naknade, vodoopskrbe, odvodnje, odvoženja smeća te održavanja groblja kao i pogrebnih troškova za što se zalažu sindikati potpomognuti nekim političkim opcijama u gradu.
SDP Sisak daje punu podršku gradonačelnici i pregovaračkom timu sa sindikatima u njihovim nastojanjima da zaštite komunalni standard i ne dozvole bujanje cijena komunalnih usluga unatoč ucjenama i medijskom reketu koji sindikati i pojedine političke opcije trenutno provode kako bi osigurali privilegije za zaposlenike gradskih tvrtki, koji su pretežito članovi stranaka poraženih u Sisku na prošlim lokalnim izborima.
Stav je gradske organizacije SDP-a da građani Siska, ionako osiromašeni općom krizom, ne mogu i ne smiju platiti ceh u iznosu od 5 milijuna kuna, koliko iznose privilegije koje ucjenom izvolijevaju sindikati. Voda i odvodnja, odvoz smeća, komunalna naknada i održavanje groblja treba zaštititi od poskupljenja pod svaku cijenu, a prijetnja štrajkom u situaciji kada na svakog zaposlenog u gradskim tvrtkama dolazi 10 naših sugrađana koji su bez posla i u neusporedivo goroj životnoj situaciji je licemjerna i bezobrazna.
Socijaldemokratska vlast treba prije svega voditi računa o našim sugrađanima koji su bez posla stoga SDP Sisak snažno podržava napore gradonačelnice i gradskih tvrtki u naporima da dovedu nove ulagače u Sisak i podržava namjeru dodjele prava građenja trima tvrtkama koje su u veljači iskazale interes da svoje pogone grade u Sisku. Investicije tih ulagača te otvaranje novih radnih mjesta je istinski prioritet, a ne poskupljenje komunalnih usluga radi privilegija koje traže sindikati.” – stoji u priopćenju gradskog SDP-a koje je potpisao Ivan Radanović, tajnik SDP-a Sisak.

najčitanije