SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček predstavila listu za sisačko Gradsko vijeće

imp

251020211635199336.jpeg

Po svoj treći mandat na lokalnim izborima koji se održavaju 16.svibnja ide sadašnja sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. U pobjedu na izborima ne sumnja, a kako je istaknula, u dosadašnjem mandatu najviše se ponosi onime što je napravljeno za podizanje standarda našim najmlađim sugrađanima i osnovnoškolcima: „Ne samo od Healthy meal standarda i produženih dnevnih boravaka nego i činjenice da smo omogućili svim malim Siščanima da prođu školu klizanja i školu plivanja i da besplatno ljetuju u Zaostrogu. Završili smo dva vrtićka objekta i sada krećemo u gradnju trećega. Tu je i briga o sportskoj infrastrukturi, od atletske staze, Ledene dvorane Zibel i sada uskoro, za mjesec dana gotove, sportske dvorane Zeleni brijeg. To su neki projekti na koje je grad Sisak jako dugo, neke i desetljećima, čekao. Mi smo ih ostvarili i planiramo nastaviti tako i dalje.“, rekla je Ikić Baniček.

kib vađenje krvi DSC_5620
Nakon što se koalicijska lista za sisačko Gradsko vijeće odazvala danas akciji darivanja krvi, gradonačelnica je iskoristila priliku i predstavila listu koalicije SDP-a, Centra, Laburista i Oraha za Gradsko vijeće za koju je rekla da je “Sisak u malome” jer okuplja kandidate svih dobnih skupina i struktura: „Iskoristili smo današnju priliku predstavljanja liste da se pridružimo i akciji darivanja krvi. Ovo je lista ljudi koji će me pratiti u trećem mandatu. To je zaista Sisak u malom. Imamo tu ljude iz Blinjskog Kuta, Donje Posavine, Željezare, Galdova, Hrastelnice, centra grada, Viktorovca, Zibela, svi kvartovi su zastupljeni. Razmjerna je zastupljenost mladih i žena, na listi su poduzetnici i branitelji.“

kib lista gradsko vijeće 2 kib lista gradsko vijeće 9
Na predstavljanju je govorilo i nekoliko kandidata s liste, pa je tako aktualni dogradonačelnik Ivica Rendulić rekao kako ostaje uz Ikić Baniček jer nakon potresa nastupaju izazovna vremena, pa će biti nužno puno raditi da se grad oporavi i da se nastave započeti projekti.
Nezavisni kandidat, poduzetnik Tomislav Ćubela, je spomenuo kako je gradonačelnica dala vrhunsku potporu poduzetništvu te je nakon potresa mnogo učinila za Sisak.
Satnik HV u mirovini, Emir Fetibegović, inače, tajnik sisačke Zajednice športskih udruga, pohvalio je dobru suradnju s ekipom koja je u proteklih osam godina vodila grad.

kib lista gradsko vijeće 7kib lista gradsko vijeće 5kib lista gradsko vijeće 4
Kandidati, napominje Ikić Baniček, neće davati „velika obećanja“, ali će im na prvom mjestu biti obnova grada nakon potresa te nastavak započetih projekata.
„Dovršit ćemo sportsku dvoranu Zeleni brijeg i započeti realizaciju Odgojno –obrazovnog kompleksa Galdovo. Završit ćemo i započetu rekonstrukciju kuće Striegl kao i započeti rekonstrukciju knjižnice. Nismo zaboravili poduzetnike tako da nastavljamo uspješnu kreditnu liniju Sisački poduzetnik, nastavljamo s modelom upravljanja trgovačkim društvima, gdje su sve usluge za naše sugrađane objedinjene na jednom mjestu kroz Centar dijeljenih usluga. Uskoro ćemo krenuti s radovima u Komunalnoj zoni gdje će biti zgrada u kojoj će biti smještena sva trgovačka društva. Tu su još i POS-ovi stanovi na Zelenom brijegu u blizini vrtića. Nešto što je potrebno mladim ljudima, ali i nešto što će Sisku dati novu vizuru.”, nabrojila je planove za idući mandat Kristina Ikić Baniček.

kib lista gradsko vijeće 3

najčitanije