SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček predstavila listu za sisačko Gradsko vijeće

imp

Po svoj treći mandat na lokalnim izborima koji se održavaju 16.svibnja ide sadašnja sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. U pobjedu na izborima ne sumnja, a kako je istaknula, u dosadašnjem mandatu najviše se ponosi onime što je napravljeno za podizanje standarda našim najmlađim sugrađanima i osnovnoškolcima: „Ne samo od Healthy meal standarda i produženih dnevnih boravaka nego i činjenice da smo omogućili svim malim Siščanima da prođu školu klizanja i školu plivanja i da besplatno ljetuju u Zaostrogu. Završili smo dva vrtićka objekta i sada krećemo u gradnju trećega. Tu je i briga o sportskoj infrastrukturi, od atletske staze, Ledene dvorane Zibel i sada uskoro, za mjesec dana gotove, sportske dvorane Zeleni brijeg. To su neki projekti na koje je grad Sisak jako dugo, neke i desetljećima, čekao. Mi smo ih ostvarili i planiramo nastaviti tako i dalje.“, rekla je Ikić Baniček.

kib vađenje krvi DSC_5620
Nakon što se koalicijska lista za sisačko Gradsko vijeće odazvala danas akciji darivanja krvi, gradonačelnica je iskoristila priliku i predstavila listu koalicije SDP-a, Centra, Laburista i Oraha za Gradsko vijeće za koju je rekla da je “Sisak u malome” jer okuplja kandidate svih dobnih skupina i struktura: „Iskoristili smo današnju priliku predstavljanja liste da se pridružimo i akciji darivanja krvi. Ovo je lista ljudi koji će me pratiti u trećem mandatu. To je zaista Sisak u malom. Imamo tu ljude iz Blinjskog Kuta, Donje Posavine, Željezare, Galdova, Hrastelnice, centra grada, Viktorovca, Zibela, svi kvartovi su zastupljeni. Razmjerna je zastupljenost mladih i žena, na listi su poduzetnici i branitelji.“

kib lista gradsko vijeće 2 kib lista gradsko vijeće 9
Na predstavljanju je govorilo i nekoliko kandidata s liste, pa je tako aktualni dogradonačelnik Ivica Rendulić rekao kako ostaje uz Ikić Baniček jer nakon potresa nastupaju izazovna vremena, pa će biti nužno puno raditi da se grad oporavi i da se nastave započeti projekti.
Nezavisni kandidat, poduzetnik Tomislav Ćubela, je spomenuo kako je gradonačelnica dala vrhunsku potporu poduzetništvu te je nakon potresa mnogo učinila za Sisak.
Satnik HV u mirovini, Emir Fetibegović, inače, tajnik sisačke Zajednice športskih udruga, pohvalio je dobru suradnju s ekipom koja je u proteklih osam godina vodila grad.

kib lista gradsko vijeće 7kib lista gradsko vijeće 5kib lista gradsko vijeće 4
Kandidati, napominje Ikić Baniček, neće davati „velika obećanja“, ali će im na prvom mjestu biti obnova grada nakon potresa te nastavak započetih projekata.
„Dovršit ćemo sportsku dvoranu Zeleni brijeg i započeti realizaciju Odgojno –obrazovnog kompleksa Galdovo. Završit ćemo i započetu rekonstrukciju kuće Striegl kao i započeti rekonstrukciju knjižnice. Nismo zaboravili poduzetnike tako da nastavljamo uspješnu kreditnu liniju Sisački poduzetnik, nastavljamo s modelom upravljanja trgovačkim društvima, gdje su sve usluge za naše sugrađane objedinjene na jednom mjestu kroz Centar dijeljenih usluga. Uskoro ćemo krenuti s radovima u Komunalnoj zoni gdje će biti zgrada u kojoj će biti smještena sva trgovačka društva. Tu su još i POS-ovi stanovi na Zelenom brijegu u blizini vrtića. Nešto što je potrebno mladim ljudima, ali i nešto što će Sisku dati novu vizuru.”, nabrojila je planove za idući mandat Kristina Ikić Baniček.

kib lista gradsko vijeće 3

najčitanije