Sekulić: Vijest nas veseli ali treba pričekati njenu potvrdu

imp

261020211635282563.jpeg

Sisačka rafinerija nastavlja proizvodnju i preradu nafte u travnju kada će se skladišta ponovno napuniti naftom, javlja Novi list.
Iako ih je ova vijest razveselila Predrag Sekulić koordinator Stožera za očuvanje RNS ističe kako treba pričekati potvrdu ove vijesti „ Tu informaciju treba provjeriti. Mi u petak imamao sjednicu Radničkog vijeća na kojoj ćemo dobiti konkretne podatke od Uprave o poslovnom planu za 2015.godinu, kada ćemo vidjeti je li to istina.“- rekao je Sekulić dodajući kako je cilj da se obistine prijedlozi Vlade „ Ili promjena upravljačkih prava po prijedlogu Vlade RH ili raskidanje međudioničarskog ugovora. Krajnji je cilj modernizacija, odonoso završetak modernizacije obje Rafinerije.“
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da je Ina zasada odustala od odluke o zatvaranju sisačke rafinerije i izvoza domaće nafte koja se tamo prerađuje. Sisački rafinerci su poučeni dosadašnjim iskustvom skeptični te pušu na hladno „Naravno da se bojimo, jer ne znamo što se krije iza toga. Na nama je da se borimo dalje i da dođemo do konačnog rješenja a to je domaća nafta koja se prerađuje u domaćim rafinerijama.“ – istaknuo je Sekulić.
Dodajmo kako je sredinom siječnja počela privremena obustava proizvodnje u sisačkoj Rafineriji.

najčitanije